Saw Palmetto și efectele sale împotriva căderii părului

Saw Palmetto Hair Loss

Tabelul de conținut

Tratamentul căderii părului cauzat de alopecia androgenică se concentrează în principal pe reducerea androgenilor liberi, în special a dihidrotestosteronului (DHT) în organism și în scalp. Pentru a reduce nivelul DHT, se utilizează substanțe numite blocante DHT (inhibitori), dintre care cele mai eficiente sunt extractul Saw Palmetto (10: 1 / 85-95%) și finasterida. Blocantele DHT pot fi utilizate sub formă de capsule moi (extract de Saw Palmetto la o doză de 320 mg pe zi) sau tablete (finasteridă la o doză de 1 mg pe zi) și, de asemenea, ca șampon (extract de Saw Palmetto) sau ca soluție dermică (extract de Saw Palmetto sau finasteridă). Combinația mai multor forme de blocante DHT (capsule + șampon + soluție dermică) are un efect sinergic al tratamentului și își înmulțește efectele. În timp ce extractul natural Saw Palmetto este potrivit atât pentru bărbați, cât și pentru femei, finasterida sintetică poate fi utilizată doar de bărbați, femeile nu ar trebui să ia finasteridă sub nicio formă.

Saw palmetto

Saw palmetto (lat. Serenoa repensis) este un palmier care crește în Florida. A fost studiat ca remediu pentru problemele de prostată, iar extractele sale sunt adesea folosite în Europa. Extractul Saw Palmetta este unul dintre cele mai bine vândute 10 produse naturale din Europa și SUA și accesibil la preț.

Extractul provine din boabe care au o forma asemanatoare maslinelor și toamnă au o culoare albastru-negră. Tufișurile de palmier sunt o parte importantă a casei animalelor din sud-est, cum ar fi puii de leopard sau de urs negru, care mănâncă această plantă.

Saw palmetto – efecte

Saw palmetto este un blocant DHT (DHT blocker) care este unul dintre antiandrogenii naturali eficienți. Extractul este bogat în acizi grași și fitosteroli. Saw palmetto este capabil să blocheze izoenzima 5-ɑ reductază (responsabilă pentru producerea DHT) și receptorii androgeni de pe celulele foliculului de care se leagă DHT. Este de obicei disponibil sub formă de tablete, posibil ca parte a soluțiilor dermice și șampoanelor, care astfel ajută la eliminarea la suprafață a DHT prezent în lubrifiantul de formare din glandele sebacee de pe scalp.

Eficacitatea inhibitorilor derivați botanic ai 5-α-reductazei în tratamentul alopeciei androgenetice [un studiu] => https://www.liebertpub.com/doi/10.1089/107555302317371433

Beneficiile Saw Palmetto

Beneficiile Saw Palmetto sunt cunoscute de ani de zile. În trecut, era folosit în medicină. Încă de la începutul secolului al XX-lea, nativii americani din sud-estul Statelor Unite au folosit acest extract pentru a trata tulburările tractului urinar și pentru a crește producția de spermă.

Saw Palmetto și tratamentul cancerului de prostată la bărbați

În zilele noastre, suplimentele fabricate din Saw Palmetta sunt printre cele mai frecvent consumate suplimente în tratamentul cancerului de prostată la bărbați și în hiperplazia de prostată (BPH). Acest medicament ocupă locul al treilea printre cele mai utilizate suplimente alimentare pe bază de plante.

Saw palmetto ajută la răceli

Printre altele, Saw Palmetto are puterea și capacitatea de a trata răcelile, tusea, durerile de gât și acționează și ca un remediu natural pentru astm, bronșită cronică, sindrom pelvian cronic și migrene. De asemenea, este utilizat pentru a crește fluxul de urină, pentru a promova relaxarea și apetitul sexual.

Saw Palmetto menține nivelul de testosteron în echilibru

Deoarece Saw Palmetto inhibă conversia testosteronului în DHT, organismul menține nivelurile normale de testosteron. Acest lucru ne ajută să pierdem în greutate, să menținem forța și dorința sexuală, dar, de asemenea, reduce căderea părului. În prezent, nivelurile scăzute de testosteron la bărbați cresc rapid, iar acest lucru duce la oboseală cronică, senzație de libidou și un sentiment redus de bunăstare.

Saw Palmetto ajută la căderea părului

Extractele și suplimentele Saw Palmetta ajută la reducerea sau oprirea căderii părului. Acestea mențin nivelul de testosteron în echilibru și previn astfel căderea părului.

La bărbați, nivelul hormonului testosteron scade și crește nivelul unui hormon numit 5α-dihidrotestosteron (DHT).

Cauza pierderii părului este că foliculii de păr sunt foarte sensibili la DHT, un hormon androgen masculin care determină micșorarea foliculilor de păr, rezultând o viață mai scurtă a părului și, de asemenea, reducând semnificativ producția de păr.

În circumstanțe normale, atunci când părul cade, alte fire de păr încep să crească din același folicul, dar dacă nivelul DHT este ridicat, creșterea părului se oprește. Saw Palmetto are capacitatea de a opri conversia testosteronului în DHT, care este benefic pentru creșterea părului.

Un alt motiv pentru care saw palmetto poate acționa împotriva căderii părului este faptul că această plantă are efecte similare cu finasterida, care este utilizată pentru a trata o prostată mărită. Finasterida este adesea prescrisă nu numai pentru o prostată mărită, ci și pentru alopecia androgenă.

Conversia hormonului testosteron în dihidrotestosteron de către enzima 5 alfa reductază este un factor cunoscut în alopecia androgenă. Saw Palmetto blochează 5 alfa reductază, prevenind formarea dihidrotestosteronului și pierderea ulterioară a părului.

Eficacitatea comparativă a finasteridei vs serenoa repensis în alopecia androgenetică masculină [un studiu] => https://journals.sagepub.com/doi/pdf/10.1177/039463201202500435

Cercetare

Deși există încă speculații cu privire la faptul că Saw Palmetto este cu adevărat eficient, există studii care sugerează că utilizarea acestuia este benefică. Un studiu efectuat într-un studiu clinic din Colorado, care a testat 34 de bărbați și 28 de femei cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani, a vizat șampoanele și cremele conținute în acest extract de plante medicinale. Participanții au folosit aceste produse timp de trei luni. Cercetătorii au descoperit că 35% dintre participanți au crescut densitatea părului după studiu.

Extras din Saw Palmetto

Cercetările privind eficacitatea Saw Palmetto în tratamentul căderii părului sunt limitate, dar promițătoare. Extractul de fructe Saw Palmetto poate bloca 5-alfa-reductaza, o enzimă care transformă testosteronul în DHT. DHT este o moleculă responsabilă de căderea părului și este, de asemenea, implicată în mărirea prostatei.

S-a demonstrat că produsele Saw Palmetto tratează cu succes o prostată mărită. Cercetătorii speră că pot încetini sau opri căderea părului. Componenta amoxil care blochează enzimele funcționează într-un mod similar cu ingredientele sintetice din medicamentele eliberate pe bază de rețetă pentru tratarea căderii părului.

S-au făcut cercetări pentru a analiza modul în care amoxilul poate trata căderea părului atât la bărbați, cât și la femei, dar un studiu mai mic a arătat rezultate pozitive. Șase din zece participanți au avut un rezultat pozitiv. Bărbații cu simptome ușoare de chelie au primit Saw palmetto, pe care l-au luat pe cale orală de două ori pe zi timp de câteva luni. Când au comparat rezultatele înainte și după cercetare, au ajuns la concluzia că starea lor sa îmbunătățit.

Luarea Saw Palmetto ca supliment nutritiv

Înainte de a lua orice supliment nou, este important să vă consultați medicul pentru a vă asigura că este sigur pentru starea dumneavoastră. De asemenea, este recomandabil să consultați doza. Experții recomandă administrarea a 160 mg de două ori pe zi pentru tratamentul măririi prostatei. Participanții la studiu care au luat un medicament pentru căderea părului au luat 200 de miligrame de două ori pe zi.

Saw palmetto poate fi găsit în mai multe forme diferite, inclusiv:

 

 • boabe uscate
 • tablete
 • extracte lichide
 • capsule cu praf

Tratamentul alopeciei androgenetice masculine cu produse topice care conțin extract de Serenoa repens => [un studiu]

Tabletele și capsulele sunt cele mai recomandate deoarece au fost studiate de cercetători. Efectele ceaiului din boabe uscate Saw Palmetto sunt improbabile deoarece ingredientele active nu sunt solubile in apa.

Siguranța, dozajul și efectul saw palmetto asupra altor medicamente

Saw palmetto este bine tolerat de alte medicamente, deși există posibile efecte secundare asupra sistemului digestiv și nu ar trebui să fie utilizate de femeile însărcinate. Doza recomandată este de 320 mg de extract pe zi.

 

Saw palmetto este în general considerat sigur, dar nu este potrivit pentru copii. Efectele secundare sunt foarte rare, cele mai frecvent raportate fiind:

 • durere în zona stomacului
 • dureri de cap ușoare
 • greaţă
 • vărsături
 • respirație dificilă
 • constipaţie
 • diaree

Tulburările de stomac cauzate de administrarea palmettei pot fi suprimate atunci când sunt luate cu alimente. Persoanele cu probleme de stomac, ficat, inimă sau plămâni ar trebui să ia extractul cu precauție.

Saw palmetto poate provoca subțierea sângelui și poate provoca mai multe cazuri de sângerare excesivă în timpul intervenției chirurgicale. Spuneți întotdeauna medicului dumneavoastră despre orice suplimente pe care le luați, mai ales dacă urmează să vi se facă o intervenție chirurgicală.

Nu sunt excluse interacțiunile dintre Saw Palmetto și alte câteva medicamente. Deoarece s-a demonstrat că acest extract poate dilua sângele, nu este recomandat să îl consumați concomitent cu alte medicamente care acționează ca diluanți ai sângelui, cum ar fi aspirina, warfarina.

Recomandat:

Rezolvați părul subțire imediat! Un scalp vizibil dispare doar în câteva secunde.

În cazuri rare, apar reacții alergice. Simptomele sunt:

 

 • respiratie dificilă
 • strângerea gâtului
 • umflarea feței
 • buze sau limbă.

O persoană care dezvoltă aceste probleme ar trebui să înceteze să o mai ia și să solicite imediat asistență medicală.

Saw palmetto nu este recomandat pentru utilizare la femeile gravide sau care alăptează.

Pentru considerare + Saw palmetto preț

Dacă suferiți de căderea părului, consultați-vă medicul pentru a afla cauza exactă a căderii părului și întrebați-l despre opțiunile de tratament, cum ar fi plantele cum ar fi saw palmetto.

Multe studii par promițătoare și Saw Palmetto este un remediu natural din ce în ce mai utilizat pentru căderea părului. Vedeți prețurile saw-palmetto aici: https://www.emag.ro/search/saw%20palmetto?ref=effective_search

Cele mai populare articole

ulei de ricin pentru păr
Căderea părului

Miracolul uleiului de ricin și efectele sale asupra părului

Uleiul de ricin crește fluxul sanguin la nivelul scalpului, favorizând astfel aspectul sănătos al părului și creșterea acestuia. Dacă îl folosești doar o dată pe lună, poți îmbunătății creșterea părului de până la cinci ori mai mult decât în mod normal. Uleiul de ricin poate hidrata scalpul uscat și iritat. Cu proprietățile sale antibacteriene și antifungice, uleiul de ricin reduce formarea mătreții și a bolilor inflamatorii.

Read More »
mască de păr
Căderea părului

6 cele mai populare măști de păr pe care trebuie să le încerci

Părul nostru suportă în mod regulat mult stres și tensiune din cauza coafării, a styling-ului, a tratamentelor chimice, dar suferă și din cauza stilului nostru de viață nesănătos. Adesea îl neglijăm și nu-i furnizăm la fel de multe vitamine și minerale ca și corpului nostru. Nu îi dăm ingredientele de care are nevoie doar cu utilizarea șamponului, ci este nevoie de mai mult decât atât. Acel mai mult poate fi, de exemplu, utilizarea unei măști de păr.

Read More »
ulei de argan pentru par
Căderea părului

Ulei de argan pentru par

Uleiul de argan, extras din arborele de argan marocan, este numit și “aurul lichid”, datorită gamei largi de beneficii pe care le oferă. Pe lângă faptul că vă va oferi o piele moale, netedă și cu aspect mai tânăr, folosirea uleiului de argan pe păr vă poate schimba viața acestuia. În Africa, oamenii folosesc acest ulei de secole. Există multe moduri în care uleiul poate fi benefic pentru părul tău, dar una dintre cele mai mari probleme pe care le poate rezolva este creșterea părului.

Read More »
Sampon impotriva caderii parului
Căderea părului

Ce nu ne spune nimeni despre șampon împotriva căderii părului

Subiectele despre păr sunt încă relevante în stilul de viață actual. Stresul sau un stil de viață prost se reflectă aproape întotdeauna pe părul nostru. Acestea schimbă „aspectul” dincolo de recunoaștere și avem nevoie brusc de un șampon anti-cădere a părului, medicamente sau vitamine, activatori și alte produse care ne pot ajuta cu aspectul inestetic al părului. În articol vom vorbi despre ce șampon împotriva căderii părului este potrivit și, dimpotrivă, ce ingrediente din produsele cosmetice sunt mai bine de evitat.

Read More »
Șampon pentru creșterea părului
Cresterea parului

Șampon pentru creșterea părului

Internetul este plin de diverse sfaturi și trucuri despre cum să alegeți șamponul potrivit și eficient care poate sprijini creșterea sănătoasă a părului și sănătatea scalpului. Există mai multe opțiuni, mărci recomandate, sfaturi pentru rețete acasă, dar cum să alegi cea mai fiabilă soluție pentru părul tău?

Read More »