TERMENI ȘI CONDIȚIILE GENERALE

Acești Termeni și condiții generale (denumite în continuare „TCG”) reglementează relația dintre cumpărător și vânzător în domeniul vânzarea de bunuri oferite în magazinul online www.gettik.ro și sunt reglementate de legislația aplicabilă a Republicii ROMANIA.

Definițiile termenilor

VÂNZĂTOR

Compania SC ALESSI COUTURE SRL, cu sediul în Lanii 128, Brasov, Romania, înregistrată la Registrul Comertului cu J08/2573/2020 avand CUI 43395559 este distribuitorul exclusiv al mărcii GETTIK în Romania. Mai multe informații despre vânzător pot fi găsite în secțiunea „Contacte”.

Cumpărător

   1. Cumpărătorul este consumatorul sau antreprenorul care, cumpără în magazinul online gettik.ro, intră într-o relație obligatorie cu vânzătorul.
   2. Consumător înseamnă o persoană fizică care, la încheierea și îndeplinirea unui contract de cumpărare, nu acționează în sfera activității sale sau a altei activități antreprenoriale sau în sfera îndeplinirii independente a profesiei sale.
   3. Consumătorul este obligat să furnizeze vânzătorului datele de contact necesare pentru prelucrarea fără probleme a comenzii sau datele pe care dorește să le aibă asupra documentelor de achiziție.
   4. Raporturile juridice dintre vânzător și consumător nu sunt reglementate în mod explicit de aceste TCG acestea sunt reglementate de dispozițiile relevante ale Legii nr. 40/1964 Coll., Cod civil, Legea nr. 634/1992 Coll., Privind protecția consumatorului, precum și reglementările conexe, toate modificările ulterioare.
   5. Anterprenor înseamnă (1) persoana înregistrată în Registrul comercial (în special societățile comerciale), (2) persoana care desfășoară activități precum liber profesionist, (3) persoana care desfășoară activități dar nu precum liber profesionist, dar pe baza unor norme specifice sau (4) persoana care administrează producția agricolă și este înregistrată în registru în conformitate cu normă specifică.
   6. Relațiile juridice dintre vânzător și cumpărător, care este antreprenor, care nu sunt reglementate în mod expres de acești TCG sau de contractul dintre vânzător și cumpărător sunt reglementate de dispozițiile relevante din Legea nr. 513/1991 Coll., Codul comercial cu modificările ulterioare, precum și cu reglementările aferente.
   7. Cumpărătorul este conștient de faptul că achiziția de bunuri din oferta vânzătorului nu îi oferă niciun drept de a utiliza marca înregistrată, numele comercial, sigla sau brevetul vânzătorului, cu excepția cazului în care s-a convenit altfel într-un anumit caz.

 

Contract de cumpărare

   1. Contractul de cumpărare este creat prin trimiterea comenzii către cumpărător prin intermediul magazinului online gettik.ro. Confirmarea primirii comenzii este generată automat prin e-mail, are un caracter informativ și nu afectează crearea contractului de cumpărare. Contractul rezultat (inclusiv prețul convenit) poate fi modificat sau anulat numai prin acordul părților sau din motive definite de lege.
   2. Relațiile și orice litigii care pot apărea pe baza prezentului contract vor fi soluționate exclusiv în conformitate cu legea aplicabilă a Republicii Romania.
   3. Contractul este încheiat în limba romana.
   4. Vânzătorul se angajează să arhiveze contractul de cumpărare în scopul îndeplinirii sale cu succes și nu pune la dispoziție acest contract părților terțe. Pașii care duc la încheierea comenzii sunt clare din acești TCG, iar cumpărătorul are dreptul să se familiarizeze cu aceștea înainte de a trimite comanda. Prin publicarea pe site-ul gettik.ro, vânzătorul permite reproducerea acestor TCG de către cumpărător.

 

Normele de siguranță și protecție a datelor cu caracter personal

   1. Prin completarea și trimiterea datelor solicitate de sistemul magazinului online gettik.ro, cumpărătorul este de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal, astfel cum a fost modificat prin Legea nr. 52/1998 Coll., Privind protecția datelor cu caracter personal în sistemele de informații, cu modificările ulterioare.
   2. Vânzătorul se obligă să utilizeze datele furnizate de cumpărător exclusiv în scopurile legate de îndeplinirea obligațiilor care decurg din contractul de cumpărare. Aceste date nu vor mai fi furnizate către părți terțe sau altfel utilizate în mod comercial, iar cumpărătorul se angajează să protejeze în mod adecvat datele personale ale cumpărătorilor, astfel încât acestea să nu poată fi utilizate în mod eronat de către persoane neautorizate.
   3. Cumpărătorul are dreptul de a accesa și de a corecta datele sale personale, inclusiv alte drepturi legale asupra acestor date.

 

Prețurile mărfurilor

   1. Vânzătorul nu este plătitor de TVA, toate prețurile sunt contractuale și listate, inclusiv cota legală de TVA. Prețul mărfurilor este determinat în funcție de lista de prețuri valabilă. Vânzătorul se obligă să livreze mărfurile cumpărătorului la prețul valabil la momentul comandării mărfii.
   2. Prețurile nu includ consultanța, transportul sau alte costuri, cu excepția cazului în care nu se indică altfel în descrierea produsului.
   3. Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica prețurile mărfii fără notificare prealabilă.

 

Termeni de plată

   1. În magazinul online gettik.ropot fi utilizate următoarele forme de plată:
   • Numerar la livrare – plata la livrarea serviciilor de curierat
   • Transfer bancar – clientul transferă plata în contul vânzătorului
   • Cu cardul de plată – direct pe site-ul web, imediat după comandarea mărfurilor prin portal de plată comgate
   1. La plata prin transfer bancar, cumpărătorul este obligat să introducă numărul comenzii ca simbol variabilpentru procesarea rapidă a comenzii și potrivirea plății.
   2. După creditarea sumei pentru mărfurile în contul vânzătorului, inclusiv taxa de expediere, vânzătorul se obligă să trimită mărfurile către client la adresa specificată în comandă, dacă comanda nu a fost făcută cu numerar la livrare.
   3. Bunurile rămân în proprietatea vânzătorului până la plata integrală a cumpărătorului. Până la transferul proprietății de la vânzător către cumpărător, care deține produsele și serviciile în posesie, cumpărătorul are toate obligațiile deținătorului și este obligat să stocheze produsele și serviciile în condiții de siguranță pe cheltuiala sa și să le marcheze astfel încât să fie identificate ca mărfuri ale vânzătorului în toate circumstanțele.

 

Termeni și condiții de livrare

  1. Data de livrare depinde de tipul de marfă comandat, termenul standard de livrare este de 2-14 zile lucrătoare. Marfurile aflate pe stoc sunt expediate imediat. În cazul bunurilor care nu sunt în stoc, termenul de livrare poate fi prelungit, pe care vânzătorul este obligat să informeze cumpărătorul. Vânzătorul se angajează să reducă termenul de livrare a mărfii la minimum.
  2. În cazul comandării mărfurilor marcate „Disponibile: în prezent nu avem pe stoc”, vânzătorul se obligă să contacteze imediat cumpărătorul pentru posibila dată de livrare a acestor bunuri.
  3. În caz de imposibilitate de a respecta termenul de livrare, vânzătorul se obligă să informeze cumpărătorul imediat. Dacă nu există un acord ulterior între vânzător și cumpărător cu privire la livrarea de bunuri în perioada de înlocuire, privind furnizarea altor bunuri de aceeași calitate și preț, sau cu alte substitutive adecvate, vânzătorul se obligă să restituie cumpărătorului prețul plătit pentru mărfuri sau să avanseze în termen de 7 zile.
  4. Vânzătorul este răspunzător de bunuri până la preluarea de către cumpărător. Preluarea de către cumpărător este considerată a fi momentul în care vânzătorul permite cumpărătorului, reprezentantului sau transportatorului să dispună fizic de bunuri.
  5. Vânzătorul nu este responsabil pentru livrarea cu întârziere a mărfurilor cauzate de poștă sau curier. În caz de deteriorare a expedierii prin curier, responsabilitatea revine vânzătorului.