Se intâmpla din nou. E o perioadă nefastă când părul tău a început să cadă din nou. Nu v-ați așteptat și cu siguranță nu va-ți dorit asta. Ai sperat că această problemă nu te va afecta, dar totuși persistă. Dacă nu doriți să ajungeți să aveți o zonă de chelie pe cap și un smoc de păr în palme, vă recomandăm să începeți să folosiți un șampon bun împotriva căderii părului.
Cu cat mai repede cu atat mai bine.
Pot exista mai multe cauze ale căderii părului. De la o dietă slabă la diferite boli. În cel mai bun caz, este doar căderea sezonieră, care poate apărea în anotimpurile mai reci. Oricum ar fi, un șampon de păr de calitate dovedită poate face minuni.
Cu toate acestea, trebuie avut în vedere că nu se întâmplă nimic de la o zi la alta. Căderea părului este o problemă pe termen mai lung, astfel încât tratamentul necesită și timp. Mai exact, un șampon anti-cădere a părului are nevoie de ceva timp pentru a-și arăta efectele. Deci, se poate întâmpla adesea că un singur pachet să nu vă ajute, așa cum speră mulți.
Cu toate acestea, oamenii prin firea lor tind să renunțe atunci nu vad efecte imediate. Dacă nu văd efectele după prima utilizare, devin sceptici și mai târziu încetează să mai utilizeze produsul. Prin urmare, dacă doriți să puneți capăt căderii părului pentru totdeauna, oferiți șamponului șansa și timpul pentru a arăta.
Șamponul pentru căderea părului poate rezolva problema
Există o serie de mărci cunoscute și mai puțin cunoscute de șampoane similare pe piață. În primul rând, trebuie să faceți o alegere bună. Cum să o faceți? Dacă nu sunteți sigur de alegerea dvs., încercați să întrebați cunoscuții care au experiență cu produsele. De asemenea, puteți căuta diverse recenzii pe Internet, există multe și le găsiți peste tot.
Desigur, produsele au efecte diferite asupra fiecărei persoane. Unii pot lăuda produsul, alții îl injură. În acest caz, cel mai bine este să evaluați dacă efectele pozitive sunt mai mari decât cele negative și pur și simplu să încercați să vedeți dacă vi se potrivește.
Șamponul pentru căderea părului este un mare ajutor pentru a vă rezolva problema. Nu contează dacă sunteți îngrijorat de căderea pentru scurt timp sau pentru o lungă perioadă de timp. Pe lângă șampoane, desigur, există diverse produse de sprijin, seruri pentru creșterea părului, medicamente și vitamine pentru păr.
Forcapil loțiune
Loțiune Forcapil (Forcapil Lotion) stimulează creșterea părului și încetinește căderea părului. Conține ingrediente care întăresc părul și susțin producția de keratină.
Preparatul conține:
- Vitamine (B5, B6, biotină) care susțin creșterea părului.
- Ginkgo biloba care acționează asupra foliculului de păr.
- Mei, care conține aminoacizi cu conținut de sulf.
- Urzică și coada calului(Equisetum arvense ), care încetinesc căderea părului și ajută la menținerea sănătății scalpului.
În principiu, însă, cea mai eficientă soluție este atunci când vitaminele pătrund în corp din interior și din exterior.
Cum recunoaștem un șampon de calitate împotriva căderii părului?
Există multe concepții greșite despre cum să recunoști un șampon bun. Ar trebui să miroasă frumos? Ar trebui să spumeze? Ce consistență ar trebui să aibă? Ce trebuie să conțină sau ce nu? Compoziția este adesea ultimul lucru la care ne uităm într-o farmacie sau într-un magazin. Chiar așa? La urma urmei, de ce ar trebui ca marile companii multinaționale de cosmetice să fie cu adevărat interesate de binele consumatorilor. De ce ar trebui să ne lăsăm păcăliți de o strategie de branding ambalată într-un mod plăcut fără a ne preocupa real de nevoile părului și ale tenului nostru, adesea în detrimentul sănătății noastre, folosind produse care conțin ingrediente inutile și în același timp neprietenoase organismului nostru?
Cum să alegi șamponul potrivit?
Cu toate acestea, trebui să vă decideți ce să cumpărați. Trbuie să decide-ți dacă să aveți încredere în publicitatea și panourile publicitare agresive. Voi decideți dacă televizorul este singura dvs. sursă credibilă de informații. De asemenea, depinde de dvs. dacă ingredientele vor fi decisive pentru dvs. atunci când alegeți șamponul potrivit. Dacă suferiți de căderea părului, ar trebui să fiți și mai atent. Vă asigurăm că nu aveți nevoie de un doctorat în chimie pentru a putea recunoaște substanțele adecvate sau pe cele nepotrivite. Important nu este întotdeauna să rețineți fraze publicitare, ci să cunoașteți ingredientele și să aveți mai multă încredere în simțuri decât în reclame (TV, radio).
Recomandat părului subțire:
Cu Biotin și ProVitamin B5. Fără parabeni, fără sulfați.
Ce ingrediente nu ar trebui să conțină un șampon anticadere?
Așadar, să aruncăm o privire la ce substanțe sunt mai dăunătoare decât benefice pentru părul și pielea ta și pe care șamponul tău nu ar trebui să le conțină:
SLS și SLES (Sodium Lauryl Sulphate / Sodium Laureth Sulphate)
Acest tip de sulfat se găsește în 99% din șampoane. Aceștia sunt agenți tensioactivi care au fost folosiți pentru prima dată în industria chimică ca solvenți cu un puternic efect de degresare, de ex. în spălătorii auto, în detergenți. Sunt molecule care dizolvă grăsimile și uleiurile. Datorită eficienței lor, de-a lungul timpului și-au găsit aplicarea în industria cosmetică – în săpunuri, geluri de duș și, mai rău, adesea în pastele de dinți sau chiar în săpun lactacid pentru igienă intimă. La contactul regulat cu părul și pielea, acestea pot provoca reacții adverse nedorite, cum ar fi uscarea părului, iritarea pielii, înfundarea porilor din scalp, care afectează în mod negativ creșterea părului și provoacă căderea părului. Există dovezi că contactul prelungit cu pielea sau membranele mucoase (pasta de dinți – gingii) poate provoca, chiar și cancer în anumite circumstanțe.
O recenzie: sănătatea părului, preocupările privind ingredientele șamponului și tratamente nutritive pentru scalp => https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26278532/
V-ați întrebat vreodată de ce aceste ingrediente sunt în șampoane?
SLS și SLES creează o spumă de curățare și astfel permit șamponului să spumeze. Spumarea șamponului este doar criteriul greșit conform căruia suntem obișnuiți (și am fost învățați) să-i evaluăm calitatea și să luăm decizii atunci când îl cumpărăm. Ne învață despre asta în reclame, tabloide și, de-a lungul timpului, a devenit o chestiune firească pentru majoritatea consumatorilor care au deja nevoie de acest criteriu pe cont propriu. La urma urmei, cine și-ar dori un șampon fără o spumă bogată atractivă …? Ei bine, nu ?!
„Dacă aveți o problemă cu căderea părului sau cu pielea sensibilă, evitarea SLS și SLES ar trebui să fie primordială în cazul dumneavoastră.”
Parabeni
Pe lângă șampoane, aceste substanțe sintetice apar în deodorante, creme, geluri de duș, loțiuni de corp, parfumuri, rujuri. Acestea sunt alergeni care ar trebui, de asemenea, evitați.
Potrivit cercetărilor efectuate în Regatul Unit și Statele Unite, tumorile la unii pacienți din zona sânilor conțineau parabeni. Acest lucru a dus la speculații că parabenii cel mai probabil pot provoaca cancer de sân. Atenția s-a concentrat în principal asupra antiperspiranților și a deodorantelor de uz zilnic.
Recent, unele mărci și „noile” lor linii de produse au declarat o compoziție „fără parabeni” și au pus accentul pe acest avertisment pe ambalajul exterior. S-ar putea spune că acesta este un pas înainte pozitiv. Cu toate acestea, este paradoxal faptul că, în ciuda acestui fapt, parabenii persistă încă în produsele lor originale și coexistente.
Propilen glicol
Propilen glicolul este o formă cosmetică de ulei mineral, un solvent care este utilizat, printre altele, în amestecuri antigel, produse din tutun, lubrifianți, ca lichid în echipamente hidraulice, deodorante etc. Deteriorează grav pielea, poate provoca leziuni ale ficatului și rinichilor, infertilitate masculină, provoacă anomalii în ciclul menstrual la femei, probleme cu sarcina și avorturi spontane. Ca o componentă a șamponului în contact direct și regulat cu pielea capului, are ca rezultat uscarea pielii și a părului, iritarea și înfundarea porilor.
Formaldehida
Numit și Methanal, un alt grup de conservanți. Este un dezinfectant, germicid și fungicid. Se folosește în șampoane, săpunuri, deodorante, oje, vopsele de păr, spume de ras. Această substanță este interzisă în UE.
Formaldehida este toxică pentru piele, precum și pentru sistemul imunitar și hematopoieză. Are efecte cancerigene, poate deteriora ADN-ul, poate provoca astm; Deteriorarea organelor senzoriale, a creierului și a sistemului nervos este toxică pentru dezvoltarea umană.
Donatori de formaldehidă
Aceștia sunt compuși și conservanți care eliberează formaldehidă. Efecte cancerigene. Toxic pentru sistemul imunitar, piele, sistemul cardiovascular.
Gudron de cărbune
Este un derivat chimic care este de obicei conținut în șampoane împotriva mătreții și păduchilor; și în preparatele cosmetice împotriva pielii uscate și iritate. Este, de asemenea, utilizat în vopselele de păr ca colorant și se adaugă și în spuma de baie. Este un cancerigen relativ bine cunoscut, care este interzis în UE. De asemenea, îl puteți recunoaște pe ambalaj ca FD&C și D&C în combinație cu culori sau un număr.
Sfatul nostru pentru un șampon pentru căderea părului:
Șampon Parusan
Șampon nutritiv pentru păr pentru femei, care furnizează nutrienți special concentrați pe scalp până la rădăcinile părului. Conține biotină, arginină, vitamina E, în plus este suplimentată cu un extract special din muguri de mazăre, care ajută la reducerea căderii părului și accelerează semnificativ creșterea lui. Potrivit în special pentru părul subțire și căderea difuză a părului.
Șampon Gettik >>
Conține Biotină și ProVitamina B5, adaugă putere și strălucire părului. Fără SLS și parabeni, blând pe părul subțire și rar.
Și ce dacă? Ți-ai verificat și șamponul? Ați găsit vreunul dintre ingredientele enumerate pe ambalaj? Este bine să ne amintim că nici șampoanele din farmacii nu trebuie să îndeplinească toate criteriile necesare. Sunt adesea pline de SLS, parabeni sau propilen glicol. Pe scurt, un șampon anti-cădere a părului nu trebuie să conțină niciuna dintre aceste substanțe. Singurul sfat pe care îl avem pentru dvs. este să nu aveți încredere orbească în mărci sau în publicitate și să citiți cu atenție compoziția de pe ambalajul produsului. Cu toate acestea, găsirea unui șampon fără aceste ingrediente nu este imposibilă, trebuie doar puțină răbdare și succesul este garantat.