Transplant de Păr | Preț și 5 lucruri pe care ar trebui să ni le spună la o clinică

Tabelul de conținut

Dacă ați ajuns la acest articol, probabil vă gândiți la transplant de păr și căutați cât mai multe informații. Sunteți aici la locul potrivit, vă vom ajuta să luați cea mai bună decizie.

În prezent, transplantul de păr este singurul mod permanent de îngroșare a firelor de păr, de indesire a părului. Tehnologia s-a îmbunătățit în ultimii ani și încă avansează. Dacă vă alegeți tipul de transplant de păr potrivit și o clinică de calitate resp. doctor, rezultatul poate fi excelent.

Înainte de a vă decide, citiți-vă sfaturile și recomandările noastre.

1. Pentru cine este transplantul de păr o soluție potrivită?

Transplantul de păr este potrivit practic pentru toate etapele căderii părului, dar trebuie să fiți conștienți de faptul că nu aveți o cantitate nelimitată de păr pe ceafă. În funcție de aceasta trebuie să vă decideți.

Pentru a obține cele mai bune efecte dintr-un transplant de păr, pacientul trebuie să aibă pe zona donatoare păr de bună calitate. Părul dens asigură ca zona donatoare să nu fie vizibilă și să arată natural chiar și după îndepărtarea părului. Părul rezistent, reprezintă o condiție prealabilă pentru o viabilitate bună a foliculilor de păr transplantați după introducerea în zona țintă.

Dacă sunteți complet fără păr și aveți păr doar în zona ceafei și deasupra urechilor nu vă recomandăm să faceți un transplant. Rezultatul ar fi păr subțire de care s-ar putea să nu fiți mulțumiți, iar zona donatoare ar fi vizibilă.

Dacă doriți să suplimentați colțurile, linia părului din față și încă mai aveți părul dvs., vă recomandăm cu mare încredere un transplant de păr.

2. Ce tip de transplant de păr să alegeți

În prezent există 2 tipuri. FUT (Follicular Unit Transplantation) și FUE (Follicular Unit Extraction).

A) Metoda FUT (strip) face parte din metode mai vechi

Nu a făcut o reclamă foarte bună transplantul de păr în sine. Rezultatele nu au fost întotdeauna așa cum și-au imaginat oamenii, și deasemena au rămas cu cicatrici mari. Astăzi, chiar și această metodă vă poate răspunde așteptările, dar trebuie să vă încredeți unui chirurg cu experiență.

Procedura FUT:

 

 1. Transplantul de păr folosind metoda FUT „strip” constă în îndepărtarea benzii de păr cu scalp și foliculii de păr din zona donatoare de pe spatele capului.
  „Unitate foliculară este un set de 1, 2, 3 sau 4 fire de păr în care părul crește natural”.
 2. Banda îndepărtată (în Lb. engleză: strip)a țesutului scalpului este de obicei 10-12 cm lungă și 1-2,5 cm lătă.
 3. Medic chirurg de transplant de păr apoi suturează scalpul pacientului pentru a permite vindecarea răni.
 4. Chirurgul, apoi, sub microscop, împarte banda de țesut cu păr în grefe individuale de păr care conțin 1 până la 2 fire de păr (microgrefe).
 5. Chirurgul face incizii mici (găuri) în zona țintă a pieli, în care apoi introduce ușor grefele de păr pregătite. Introducerea grefelor necesită mult timp, deoarece fiecare grefă de păr trebuie plasată într-o poziție optimă, astfel încât să se poată regenera și să înceapă să producă păr nou.
 6. Microgrefele de păr vor fi introduse în zona țintă, pe care chirurgul înainte de procedură o va curăța și local o anesteziază. După introducerea grefelor de păr în piele, se verifică amplasarea corectă a fiecărei grefe (adâncimea și direcția de plasare). Imediat după procedură, pacientul are puncte roșii vizibile la locurile grefei și pe spatele capului pielea suturată după îndepărtarea benzii de păr.
 7. Zona țintă este acoperită cu un bandaj special care va asigura ca grefele de păr inserate să rămân pe loc. Pacientul poate da la o parte bandajul deja a doua zi. De asemenea, pacientului îi vor fi recomandate antibiotice, medicamente împotriva umflături și calmante. Pielea va fi sensibilă încă câteva zile după procedură.

De obicei aceasta este procedura pentru îndesirea părului în zona cheliei a frunții. Deasemenea orice zonă a capului în care pacientul are părul subțire sau unde părul nu mai crește poate fi îndesită.

Dezavantajul transplantului de păr cu metoda “strip”  este cicatricea mare pe spatele capului care rămâne după procedură. Cicatricea poate fi mascată și îndepărtată parțial, dar niciodată complet.

B) Transplantul de păr prin metoda FUE „ac”

Procedura FUE:

 

 1. Mai întâi, se face anestezie locală în zona donatoare a pacientului prin înțepături de ac fin precum la stomatolog.
 2. Chirurgul pune apoi un ac ascuțit tubular pe piele exact deasupra unității foliculare, deci deasupra părului care crește din 1 folicul de păr. Este vorba despre grupul 1 până la 4 fire de păr. În continuare, chirurgul amplasează acul aproximativ în același unghi cu unghiul de creștere a părului sub piele. Apoi prin rotirea acului pătrunde în piele și separă foliculii de păr de pe țesutul înconjurător. Unghiul de impact al acului trebuie să copieze cât mai bine direcția creșterii părului sub piele, în caz contrar, există riscul tăierii și deteriorarii foliculului pilos. Îndemânarea chirurgului este importantă.
 3. În următoarea etapă, chirurgul cu ajutorul pensetelor exercită o mişcare uşoară de tracţiune în partea superioară a unității foliculare până când unitatea se desprinde de pe țesutul pieli și țesutul subcutanat. Unitățile foliculare sunt plasate într-un recipient special cu lichid.
 4. Pacientul are o pauză scurtă pentru prânz și apoi se continuă cu anestezia locală a zonei țintă de îndesire, așa cum s-a procedat și în timpul colectării.
 5. Dacă pacientul nu mai simte nimic, încep să se „introducă” unitățile foliculare în locurile desemnate de îndesire (colțuri, linia frontală, partea superioară a capului)

Dificultatea extragerii unităților foliculare din țesutul scalpului este individuală pentru fiecare persoană. Dacă unitatea foliculară nu poate fi extrasă din piele printr-o mişcare uşoară de tracţiune, chirurgul o va separa mai adânc în țesutul pielii. Pentru separare se folosește un ac fin cu vârf în formă de „U”, precum și penseta cu care chirurgul scoate ușor unitatea foliculară din piele.

Părul nou începe să crească de obicei la 4 până la 6 luni după transplant, dar uneori durează și mai mult. Acest timp este necesar pentru ca foliculii de păr transplantați în țesutul nou să-și revină și să înceapă să producă din nou păr în ciclul normal de creștere.

Producția de păr se restabilește cu până la 95% din transplant de păr cu foliculi.

Pentru îndesirea zonei fără păr mediu, sunt de obicei necesare aproximativ 4.000 de grefe, care sunt introduse în scalpul pacientului pe parcurs de 2 până la 3 proceduri. O singură procedură de transplant de păr durează 2 până la 8 ore.

Transplantul de păr folosind metoda „ac” este minim invazivă și, în același timp, maxim eficientă. Nu lasă cicatrici și cursul ei este întotdeauna fără complicații majore. Prin urmare, transplantul de păr cu ac este cea mai fiabilă și căutată metodă de transplant de păr din lume.

TABEL DE COMPARARE

3. Rezultatul va fi perfect?

Nu vă lăsați întotdeauna înșelați cu fotografiile de pe site-urile clinicii. Pot fi editate, îngroșate de exemplu, cu fibrele noastre de păr. Așa cum am menționat la primul punct, de transplantul de păr vor fi mulţumiţi în special pacienții care trebuie să-și îndesească doar zone mai mici (colțuri, linia din față) și au suficient păr în secțiunea de colectare. În acest caz, puteți obține un rezultat cu adevărat frumos, dar luați în considerare faptul că părul va părea în continuare un pic mai subțire decât l-ați avut înainte. Cu coafura potrivită și utilizarea fibrelor noastre de păr GETTIK, rezultatul poate fi excelent. De asemenea, pentru ca părul să arate mai dens va fi nevoie de câteva sesiuni ale metodei FUE. După primul transplant, părul încă nu va fi dens, ci mai degrabă vizibil subțire. Doar după a doua și a treia sesiune va arăta mai bine.

Nu uitați că părul dvs. poate continua să cadă, așa că lăsați-vă rezervă în zona de colectare pentru un alt transplant de păr.

Dacă decideți să vă îndesiți întregul cap sau o suprafață mai mare, luați în considerare faptul că rezultatul este posibil să nu fie perfect. Nu vrem să vă descurajăm, dar fiți pregătiți. S-ar putea să fiți destul de mulțumiți. Cu toate acestea, din experiența clienților noștri știm că părul va părea slab și va fi și mai vizibil în lumina directă.

Recomandat părului subțire:

Rezolvați părul subțire în câteva secunde! Un scalp vizibil dispare imediat.

4. Alegerea clinicii și a chirurgului potrivit este esențială

Rezultatul general al unui transplant de păr depinde, desigur, în principal de chirurgul care efectuează procedura.

Dacă vă gândiți la un transplant de păr, cu siguranță trebuie să vă consultați cu mai mulți specialiști. Aflați reputația clinicii și experiența chirurgului pe care l-ați ales.

Înainte de a fi supus unui transplant de păr, trebuie să aveți o idee clară și realistă a efectului final al procedurii. Prin urmare, este necesară o consultare detaliată cu un chirurg bun.

5. Există o alternativă la transplantul de păr?

Credem că da. În unele cazuri, vă încurajăm să încercați mai întâi fibrele de păr. Prețul este incomparabil mai mic decât un transplant de păr, deși nu este o soluție permanentă. Riscul este zero. Ulterior vă recomandăm să vă supuneți intervenției atunci când ați încercat toate opțiunile. Dar chiar și după un transplant de păr, fibrele de păr vă vor ajuta foarte mult. Sunt chiar recomandate de către chirurgi.

6. Prețul transplantului de păr

Probabil că toată lumea se întreabă acum care este prețul procedurii. Depinde de 3 lucruri:

1. Ce tip de transplant de păr veți alege.

Metoda FUT este mai ieftină decât FUE. FUE este o metodă tehnic mai exigentă și mai îndelungată. În medie, metoda FUT este cu 20% mai ieftină decât FUE.

2. Prețul depinde și de țara în care decideți să efectuați transplantul de păr.

Nu uitați că este vorba despre un mod permanent și doriți ca totul să fie perfect. Deci să nu vă fie frică să călătoriți. În Turcia, transplanturile de păr se fac ca pe bandă rulantă, iar prețul grefei variază între 1-5 euro. Cu toate acestea, trebuie să ne gândim și la calitate. În SUA, prețul este în medie de aproximativ 8 euro în clinicile de top. Nu vă fie teamă să vizitați nici clinici europene.

3. Dacă v-ați decis pentru o țară, vă recomandăm să vă alegeți cei mai buni chirurgi cu recomandări.

Chiar dacă prețul va fi mai mare, nu veți regreta.

Calculați prețul aproximativ cu ajutorul numărului de grefe necesare, al căror preț este de la 2-10 euro cu metoda FUE, în funcție de țară și clinică respectiv chirurg. Pe baza fotografiei pe care o trimiteți sau completând un chestionar pe care aproape fiecare clinică mai bună îl are pe site, veți afla și numărul de grefe necesare și, eventual, prețul final. Nu toate clinicile oferă public chestionarul.

Număr mediu de grefe 1 sesiune Metoda FUE:

 • îndesirea firelor de păr în zona colțurilor 500 grefe
 • Colțuri plus linie de păr față 1000 grefe
 • Întregul cap 5000 de grefe (număr maxim)

 

Sursă: www.hairlosslearningcenter.org.

Cele mai populare articole

ulei de ricin pentru păr
Căderea părului

Miracolul uleiului de ricin și efectele sale asupra părului

Uleiul de ricin crește fluxul sanguin la nivelul scalpului, favorizând astfel aspectul sănătos al părului și creșterea acestuia. Dacă îl folosești doar o dată pe lună, poți îmbunătății creșterea părului de până la cinci ori mai mult decât în mod normal. Uleiul de ricin poate hidrata scalpul uscat și iritat. Cu proprietățile sale antibacteriene și antifungice, uleiul de ricin reduce formarea mătreții și a bolilor inflamatorii.

Read More »
mască de păr
Căderea părului

6 cele mai populare măști de păr pe care trebuie să le încerci

Părul nostru suportă în mod regulat mult stres și tensiune din cauza coafării, a styling-ului, a tratamentelor chimice, dar suferă și din cauza stilului nostru de viață nesănătos. Adesea îl neglijăm și nu-i furnizăm la fel de multe vitamine și minerale ca și corpului nostru. Nu îi dăm ingredientele de care are nevoie doar cu utilizarea șamponului, ci este nevoie de mai mult decât atât. Acel mai mult poate fi, de exemplu, utilizarea unei măști de păr.

Read More »
ulei de argan pentru par
Căderea părului

Ulei de argan pentru par

Uleiul de argan, extras din arborele de argan marocan, este numit și „aurul lichid”, datorită gamei largi de beneficii pe care le oferă. Pe lângă faptul că vă va oferi o piele moale, netedă și cu aspect mai tânăr, folosirea uleiului de argan pe păr vă poate schimba viața acestuia. În Africa, oamenii folosesc acest ulei de secole. Există multe moduri în care uleiul poate fi benefic pentru părul tău, dar una dintre cele mai mari probleme pe care le poate rezolva este creșterea părului.

Read More »
Sampon impotriva caderii parului
Căderea părului

Ce nu ne spune nimeni despre șampon împotriva căderii părului

Subiectele despre păr sunt încă relevante în stilul de viață actual. Stresul sau un stil de viață prost se reflectă aproape întotdeauna pe părul nostru. Acestea schimbă „aspectul” dincolo de recunoaștere și avem nevoie brusc de un șampon anti-cădere a părului, medicamente sau vitamine, activatori și alte produse care ne pot ajuta cu aspectul inestetic al părului. În articol vom vorbi despre ce șampon împotriva căderii părului este potrivit și, dimpotrivă, ce ingrediente din produsele cosmetice sunt mai bine de evitat.

Read More »
Șampon pentru creșterea părului
Cresterea parului

Șampon pentru creșterea părului

Internetul este plin de diverse sfaturi și trucuri despre cum să alegeți șamponul potrivit și eficient care poate sprijini creșterea sănătoasă a părului și sănătatea scalpului. Există mai multe opțiuni, mărci recomandate, sfaturi pentru rețete acasă, dar cum să alegi cea mai fiabilă soluție pentru părul tău?

Read More »