fb
Selecteaz─â o Pagin─â

Este minoxidilul cel mai eficient împotriva căderii părului în 2022?

minoxidil

Scris de Ana

ţÇą

ianuarie 12, 2021

Dac─â ave╚Ťi probleme cu c─âderea p─ârului, probabil c─â a╚Ťi ├«ncercat deja multe produse sau metode ÔÇ×dovediteÔÇŁ pentru a v─â ajuta. Multe dintre aceste metode vor doar s─â c├ó╚Ötige bani de pe urma ta. Dar ai auzit de minoxidil? Dac─â nu, acest articol v─â va prezenta ╚Öi v─â va oferi o solu╚Ťie inovatoare pentru a ├«ncetini ╚Öi a opri c─âderea p─ârului!

Ce este Minoxidil?

Minoxidilul este o molecul─â care are sarcina de a dilata vasele de s├ónge ├«ngustate. Prin urmare, ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte fluxul sanguin, care are multe rezultate pozitive, ╚Öi de aceea este utilizat ├«n tratamentul ╚Öi prevenirea cheliei – at├ót la femei, c├ót ╚Öi la b─ârba╚Ťi! Minoxidilul este dizolvat ├«n glicol, ceea ce asigur─â distribu╚Ťia complet─â a produsului ├«n zona dorit─â a capului. Absorb╚Ťia prin piele este f─âr─â probleme ╚Öi elementul ajunge exact acolo unde ne dorim. Minoxidilul a devenit cel mai recunoscut ingredient ├«n lupta ├«mpotriva c─âderii p─ârului. A fost descoperit destul de accidental ├«n timpul test─ârii unui alt medicament, c├ónd s-a observat c─â pacien╚Ťii opresc c─âderea p─ârului, ├«╚Öi ├«nt─âresc p─ârul ╚Öi ├«l recresc.

Minoxidil a fost descoperit accidental ├«n timpul dezvolt─ârii unui medicament pentru hipertensiune arterial─â – Loniten┬«. Efectul secundar al Loniten a fost cre╚Öterea p─ârului de pe cap ╚Öi a p─ârul corporal. Ca urmare, minoxidilul a fost dezvoltat treptat ├«n produse pentru a sprijini cre╚Öterea p─ârului. ├Än tratamentul c─âderii p─ârului, minoxidilul este utilizat ca un concentrat de 2% (pentru femei) ╚Öi minoxidil 5% (pentru b─ârba╚Ťi) dizolvat ├«n propilen glicol. Scopul propilen glicolului este de a ├«mbun─ât─â╚Ťi absorb╚Ťia substan╚Ťei ├«n piele ╚Öi, ├«n acela╚Öi timp, de a asigura o aplicare mai uniform─â a minoxidilului ├«n zonele tratate. De╚Öi diferite forme generice ale medicamentului cu concentra╚Ťii mai mari de minoxidil (10%, 16%, …) apar pe pia╚Ť─â, acestea nu sunt la fel de eficiente. Acest lucru se datoreaz─â faptului c─â pielea nu este capabil─â s─â absoarb─â o concentra╚Ťie mai mare de substan╚Ť─â dec├ót 5%. Pentru o absorb╚Ťie c├ót mai bun─â, v─â recomand─âm s─â folosi╚Ťi o rol─â dermaroller cu microace ├«nainte de aplicare.

Cum ac╚Ťioneaz─â minoxidilul?

Minoxidil, atunci când este aplicat pe scalp, induce o fază anagenă timpurie. Foliculii pilosi trec astfel prematur prin ciclul de crestere ramas si apoi incep sa creasca din nou. Acesta este motivul pentru care părul unor persoane începe să cadă mai semnificativ după ce a utilizat minoxidil. Pe măsură ce foliculii de păr trec prin procesul de creștere și intră în anagen, părul vechi poate începe să cadă în număr mare. Atunci se pare că pierzi mult mai mult păr decât de obicei.

Concentra╚Ťia de minoxidil

Medicamentul este disponibil ├«n dou─â concentra╚Ťii: 2% ╚Öi 5%. 2% Minoxidil este pentru femei, 5% este pentru b─ârba╚Ťi. Poate fi ob╚Ťinut sub form─â lichid─â sau spumant─â. Din punct de vedere al tratamentului, ve╚Ťi ob╚Ťine acelea╚Öi rezultate atunci c├ónd utiliza╚Ťi solu╚Ťia sau spuma, at├óta timp c├ót aceste produse topice con╚Ťin aceea╚Öi cantitate de Minoxidil. Principala diferen╚Ť─â ├«ntre aceste preparate const─â ├«n metoda de m─âsurare a dozei corecte ╚Öi ├«n metoda de aplicare. Avantajul unui preparat lichid este o posibilitate mai bun─â de m─âsurare a unei doze complet exacte, utilizarea spumei necesit─â o estimare ÔÇ×din ochiÔÇŁ. De asemenea, poate fi decisiv dac─â este mai avantajos pentru dvs. s─â folosi╚Ťi aplicatorul sau degetele atunci c├ónd aplica╚Ťi.

C├ónd se aplic─â minoxidil pe scalp, efectele sale asupra c─âderii p─ârului ╚Öi promovarea cre╚Öterii sunt foarte bune! ├Än general, o concentra╚Ťie de minoxidil de 2% este utilizat─â at├ót pentru femei, c├ót ╚Öi pentru b─ârba╚Ťi. Cu toate acestea, valoarea recomandat─â pentru b─ârba╚Ťi este de la 5%. Preparatele ├«n concentra╚Ťii de 10-15% apar ╚Öi pe pia╚Ť─â. Pe pia╚Ťa noastr─â este posibil s─â cump─âra╚Ťi Neocapil 2% concentra╚Ťie de minoxidil.

Minoxidil (Rogaine)

Minoxidil este un vasodilatator care dilat─â vasele de s├ónge ├«nguste din corp. Se utilizeaz─â sub form─â de tablete (Loniten) pentru a trata tensiunea arterial─â crescut─â. Este utilizat ca solu╚Ťie dermic─â (Regaine ├«n Europa) ├«n tratamentul c─âderii p─ârului la b─ârba╚Ťi ╚Öi femei. Minoxidil a fost dezvoltat ini╚Ťial ├«n 1988 de c─âtre UpJohn Corporation ca medicament antihipertensiv. Cu toate acestea, ├«n studiile clinice, cercet─âtorii au descoperit c─â Minoxidil are efecte secundare interesante asupra cre╚Öterii p─ârului atunci c├ónd este aplicat pe scalp.

2% sau 5% Minoxidil?

Studiile originale care au tratat cu Rogain au fost efectuate pe partea de sus a capului, ceea ce a dat falsa impresie c─â este eficient numai ├«n acest domeniu. De╚Öi Minoxidil func╚Ťioneaz─â cel mai bine pe scalp, acesta func╚Ťioneaz─â ├«ntr-o m─âsur─â mai mic─â ╚Öi ├«n alte zone. De exemplu, pe partea din fa╚Ť─â a scalpului, at├óta timp c├ót exist─â cel pu╚Ťin p─âr fin (miniaturizat). Nu func╚Ťioneaz─â dac─â aceast─â zon─â este complet chel─â.

Cel mai mare beneficiu al medica╚Ťiei poate fi observat atunci c├ónd este utilizat de la cinci luni la doi ani, apoi exist─â o sc─âdere treptat─â a eficacit─â╚Ťii. Cei care iau Minoxidil mult timp ├«╚Öi vor pierde p─ârul, dar acest proces va fi pu╚Ťin mai lent.

Minoxidil trebuie aplicat pe scalp o dat─â sau de dou─â ori pe zi. Tratamentul func╚Ťioneaz─â numai dac─â este ├«n contact direct cu pielea, nu cu p─ârul. ├Än acela╚Öi timp, func╚Ťioneaz─â numai ├«n zonele ├«n care este aplicat.┬á

O solu╚Ťie cu 5% este mai eficient─â dec├ót o solu╚Ťie de 2%, dar con╚Ťine propilen glicol, un ingredient care irit─â scalpul ╚Öi poate da impresia unui p─âr lipicios care este greu de ├«ntre╚Ťinut. Dac─â aceasta ar trebui s─â fie o problem─â, ar trebui s─â lua╚Ťi ├«n considerare luarea unei solu╚Ťii de 5% seara ╚Öi solu╚Ťie de 2% diminea╚Ťa (este o solu╚Ťie pe baz─â de alcool, deci solu╚Ťia este mai pu╚Ťin lipicioas─â). Cu Minoxidil, un rezultat vizibil nu apare dec├ót dup─â ╚Öase p├ón─â la dou─âsprezece luni. Majoritatea pacien╚Ťilor care iau Minoxidil raporteaz─â o reducere a ratei de c─âdere a p─ârului sau o ├«nt├órziere a c─âderii p─ârului. De asemenea, medicamentele servesc la ├«nt─ârirea p─ârului existent. Rezultatele sunt observate la pacien╚Ťii care au zone de p─âr scurt ╚Öi fin. P─ârul nou nu va cre╚Öte pe un cap complet chel.

5% Minoxidil: tratament pentru c─âderea p─ârului cu model feminin => studiu

Spuma Rogaine

Spuma Rogaine este un tip de 5% Minoxidil ├«n glicerin─â ╚Öi alcool bazic. Tehnologia spumei este un mod tradi╚Ťional de a furniza Minoxidil pe scalp f─âr─â efectele lipicioase ╚Öi iritante ale propilen glicolului, o component─â utilizat─â ├«n solu╚Ťia original─â de 5%. C├ónd este eliberat dintr-o cutie de conserve, noul produs arat─â ca o spum─â de b─ârbierit, dar ÔÇ×se tope╚ÖteÔÇŁ rapid c├ónd atinge temperatura corpului. Aplicarea Rogain sub form─â de spum─â permite aplicarea confortabil─â pe scalp f─âr─â a curge pe frunte sau g├ót ╚Öi, de asemenea, f─âr─â a l─âsa reziduuri lipicioase ├«n p─âr. Cu toate acestea, multor pacien╚Ťi le este greu s─â aplice acest produs direct pe scalp, unde func╚Ťioneaz─â medicamentul.

Aplicarea topic─â a Rogain o dat─â pe zi (minoxidil topic 2% ╚Öi 5%) pare a fi aproape la fel de eficient─â ca utilizarea sa de dou─â ori pe zi. Acest lucru se datoreaz─â faptului c─â, de╚Öi Minoxidil are un timp de ├«njum─ât─â╚Ťire relativ scurt atunci c├ónd este administrat oral (c├óteva ore), atunci c├ónd este aplicat local, timpul s─âu de ├«njum─ât─â╚Ťire pe piele este de p├ón─â la 22 de ore. Rezult─â c─â administrarea o dat─â pe zi este o solu╚Ťie sensibil─â. Cu toate acestea, este important s─â re╚Ťine╚Ťi c─â, compania care a produs ini╚Ťial Rogaine (Pfizer) afirm─â c─â este mai pu╚Ťin eficient─â dac─â este utilizat─â doar o dat─â pe zi.

Dac─â utilizarea Minoxidilului este oprit─â, efectul medicamentului va disp─ârea ├«n termen de trei luni ╚Öi va ap─ârea schema anterioar─â de c─âdere a p─ârului. Dac─â se utilizeaz─â din nou Minoxidil, p─ârul c─âzut nu-l va mai putea returna. Prin urmare, este mai bine s─â nu ├«ntrerupe╚Ťi tratamentul, ci s─â ├«l utiliza╚Ťi ├«n mod regulat.

Minoxidil a fost prescris ├«n combina╚Ťie cu alte medicamente, cum ar fi acidul retinoic local (retin-A), pentru a promova absorb╚Ťia acestuia ├«n piele, sporind astfel eficacitatea acestuia. Cu toate acestea, o astfel de combina╚Ťie de medicamente poate cre╚Öte semnificativ absorb╚Ťia Minoxidilului ├«n s├ónge ╚Öi poate cre╚Öte riscul de efecte secundare poten╚Ťiale, inclusiv modific─âri ale tensiunii arteriale ╚Öi irita╚Ťii severe ale scalpului, care pot duce la cicatrizare.

Utilizarea spumei Minoxidil la femei

Utilizarea ambelor solu╚Ťii 2% ╚Öi 5% spum─â Minoxidil a fost verificat─â la femei. Femeile sunt, ├«n general, mai sensibile la efectele secundare ale Minoxidil ├«n ceea ce prive╚Öte riscul de sc─âdere a tensiunii arteriale (hipotensiune arterial─â), iar tratamentul poate fi depresiv. Femeile prezint─â, de asemenea, un risc crescut de a dezvolta o reac╚Ťie alergic─â a pielii (dermatit─â de contact).

O reac╚Ťie local─â nepl─âcut─â de care sufer─â uneori femeile dup─â aplicarea Minoxidil este dezvoltarea p─ârului pe fa╚Ť─â. De╚Öi p─ârul va disp─ârea treptat dup─â oprirea tratamentului, va fi necesar s─â ├«ndep─ârta╚Ťi p─ârul din c├ónd ├«n c├ónd. Produsul trebuie manipulat cu grij─â ╚Öi s─â evite utilizarea Minoxidil pe t├ómple ╚Öi frunte. Acest lucru va reduce cel pu╚Ťin par╚Ťial problema, dar nu va preveni complet apari╚Ťia acesteia. Exist─â un risc semnificativ mai mare de apari╚Ťie a acestor reac╚Ťii adverse atunci c├ónd se utilizeaz─â o solu╚Ťie de 5%, mai ales dac─â se aplic─â de dou─â ori pe zi.

Minoxidil și efectele sale

Studiile clinice privind eficacitatea solu╚Ťiei cutanate de minoxidil la b─ârba╚Ťi (cu chelie pe scalp) au ar─âtat c─â la 48% dintre b─ârba╚Ťi, c─âderea p─ârului s-a oprit dup─â un an de utilizare a minoxidilului, iar cre╚Öterea p─ârului a fost reluat─â. La 36% dintre b─ârba╚Ťi, a existat doar o ├«mbun─ât─â╚Ťire par╚Ťial─â a cre╚Öterii p─ârului. Nu s-a observat o recuperare a cre╚Öterii p─ârului la 16% dintre b─ârba╚Ťi.

Cercet─âtorii de la UpJohn Corporation au efectuat mai multe studii clinice cu o concentra╚Ťie de 2% ╚Öi 5% a solu╚Ťiei dermice de Minoxidil pentru a determina exact eficacitatea acesteia ├«n oprirea c─âderii p─ârului ╚Öi inducerea cre╚Öterii noi a p─ârului.

Un studiu clinic pe un e╚Öantion de 393 de b─ârba╚Ťi cu c─âderea p─ârului, ├«n special pe v├órful capului, a ar─âtat o predominan╚Ť─â clar─â de Minoxidil 5%. Pacien╚Ťii care au primit 5% Minoxidil timp de 1 an au cunoscut o cre╚Ötere cu 45% mai mare a p─ârului nou dec├ót pacien╚Ťii cu 2% Minoxidil. S-a comparat num─ârul firelor de p─âr din zona circular─â p─âroas─â a scalpului cu un diametru de 1,0 cm. P├ón─â la 54% dintre pacien╚Ťi au prezentat o reluare a cre╚Öterii p─ârului ├«n zona tratat─â cu 5% Minoxidil.

Rezultate similare au fost observate în studiile clinice la femei, unde numărul mediu de fire de păr din zona de studiu a crescut cu 112 fire de păr după 1 an de tratament.

Testele confirm─â faptul c─â aproape jum─âtate dintre b─ârba╚Ťii cu probleme de chelie au o cre╚Ötere moderat─â p├ón─â la densitate a p─ârului dup─â utilizarea minoxidilului. Valori similare se aplic─â femeilor, astfel ├«nc├ót acest produs devine o alegere popular─â pentru problemele legate de cre╚Öterea ╚Öi c─âderea p─ârului. Medicamentul dureaz─â aproximativ 4 luni dup─â utilizare, dar primele semne de ameliorare pot ap─ârea dup─â numai 90 de zile! Rezultatele sunt uimitoare ╚Öi cu siguran╚Ť─â v─â vor sprijini ├«n continuarea tratamentului. Dovada eficacit─â╚Ťii minoxidilului sunt, de asemenea, numeroasele recenzii disponibile de pe forumurile de discu╚Ťii ╚Öi bloguri relevante despre minoxidil.

Cercet─âtorii explic─â efectele minoxidilului indic├ónd ├«mbun─ât─â╚Ťirea perfuziei pielii dup─â aplicare prin efectele oxidului nitric. Se ╚Ötie c─â oxidul nitric provoac─â vasodilata╚Ťie ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte circula╚Ťia s├óngelui. Cu toate acestea, ├«n ciuda testelor ample, nu au putut explica ├«n detaliu modul ├«n care minoxidilul stimuleaz─â cre╚Öterea p─ârului.

Tratamentul alopeciei cu minoxidil

Minoxidil dizolvat ├«n propilen glicol este utilizat pentru tratarea c─âderii p─ârului. Propilen glicolul asigur─â distribu╚Ťia uniform─â a Minoxidil pe ├«ntreaga zon─â tratat─â ├«n timpul aplic─ârii ╚Öi este u╚Öor absorbit─â prin piele.

Minoxidil în tratamentul alopeciei androgenetice => studiu

Minoxidil barbă 

Alopecia nu trebuie s─â ├«nsemne doar pierderea p─ârului pe cap, ├«n unele cazuri poate afecta doar p─ârul de pe fa╚Ť─â- barb─â. Alopecia barbae este o form─â specific─â de alopecia areata care implic─â p─ârul de pe b─ârbie. De obicei ├«ncepe brusc, locurile goale au de obicei o form─â circular─â mic─â. Cu toate acestea, un om ├«╚Öi poate pierde ├«ntreaga b─ârbie. Minoxidil se aplic─â pe b─ârbie (pe zona afectat─â) de dou─â ori pe zi – fie sub form─â lichid─â, fie sub form─â de spum─â. Rezultatele sunt vizibile dup─â trei luni de utilizare.

Utilizarea Minoxidil pentru c─âderea p─ârului la b─ârba╚Ťi

La b─ârba╚Ťii care sufer─â de c─âderea p─ârului mo╚Ötenit─â, foliculii de p─âr devin mai mici, iar p─ârul devine mai fin ╚Öi mai fragil. Acest lucru se ├«nt├ómpl─â uneori dup─â pubertate ╚Öi acest fenomen este asociat cu androgeni, hormoni sexuali masculini. De aceea acest tip de cadere a parului se numeste alopecie androgenica. Acoperirea p─ârului se sub╚Ťiaz─â, iar p─ârul de pe scalp devine mai fin.

De╚Öi Minoxidilul este mai pu╚Ťin eficient ├«n chelia general─â a b─ârba╚Ťilor dec├ót ├«n ÔÇőÔÇőtratamentul cu „lizin─â”, ÔÇőÔÇőminoxidilul este ingredientul cel mai frecvent utilizat ├«n produsele topice pentru cre╚Öterea p─ârului. La unii b─ârba╚Ťi, utilizarea unui medicament sub form─â de solu╚Ťie sau spum─â poate opri c─âderea p─ârului. Poate chiar stimula cre╚Öterea p─ârului nou. Este important ca b─ârba╚Ťii s─â ├«nceap─â terapia la timp de ├«ndat─â ce p─ârul ├«ncepe s─â cad─â. ╚śi apoi au continuat s─â fac─â acest lucru pentru a men╚Ťine rezultatele. Are avantajele ╚Öi dezavantajele sale, dar Minoxidil poate fi foarte eficient.

╚śtim c─â Minoxidil stimuleaz─â cre╚Öterea p─ârului prin prelungirea ciclului s─âu de cre╚Ötere. Cu toate acestea, mecanismul exact de ac╚Ťiune asupra foliculilor de p─âr nu este pe deplin ├«n╚Ťeles. Prin urmare, este cel mai u╚Öor s─â vorbe╚Öti despre Minoxidil, ├«n general, ca activator al p─ârului.

Beneficiile Minoxidilului la b─ârba╚Ťi

Minoxidilul poate fi o alegere bună pentru căderea părului dacă părul dvs. a început recent să cadă. Iată avantajele sale:

 • Este eficient, mai ales la b─ârba╚Ťi tineri. Adic─â, dac─â ├«ncepe╚Ťi s─â utiliza╚Ťi Minoxidil la timp, mai ales dac─â ave╚Ťi vreo dou─âzeci de ani ╚Öi p─ârul ├«ncepe s─â se sub╚Ťieze. ╚śi dac─â tat─âl sau unchiul t─âu sufer─â de c─âderea p─ârului la modelul masculin, ai ╚Öanse mari s─â r─âspunzi pozitiv la tratamentul cu Minoxidil.
 • O re╚Ťet─â nu este deloc necesar─â. Pute╚Ťi cump─âra Minoxidil ├«ntr-o farmacie sau online. Cu toate acestea, unii medici recomand─â consultarea medicului de familie sau a dermatologului cu privire la inten╚Ťia dumneavoastr─â.

seDezavantaje ale Minoxidilului la b─ârba╚Ťi

Exist─â, de asemenea, unele dezavantaje ale administr─ârii de Minoxidil:

 • Poate fi costisitor. Tratamentul cu Minoxidil este o chestiune pe termen lung, primele rezultate nu vor ap─ârea dec├ót cel mult trei sau patru luni. Dup─â oprirea terapiei, beneficiile acesteia dispar.
 • Poate fi complicat. Aplicarea produsului pe scalp poate fi o provocare pentru unii b─ârba╚Ťi. Solu╚Ťia trebuie aplicat─â de dou─â ori pe zi, pentru unele persoane este suficient─â o aplicare o dat─â pe zi.
 • Minoxidil nu func╚Ťioneaz─â pentru toat─â lumea. Minoxidil func╚Ťioneaz─â cel mai bine pentru b─ârba╚Ťii tineri ale c─âror p─âr abia a ├«nceput s─â cad─â. Cei care sunt deja cheli nu vor primi p─âr nou datorit─â minoxidilului. La anumite persoane este posibil s─â sus╚Ťin─â cre╚Öterea p─ârului nou, dar la unii b─ârba╚Ťi Minoxidil va opri doar c─âderea p─ârului. ├Än unele cazuri, produsul nu va func╚Ťiona deloc.
 • Dac─â ├«ntrerupe╚Ťi tratamentul, c─âderea p─ârului va continua. Dac─â ├«ntrerupe╚Ťi tratamentul, p─ârul va ├«ncepe s─â se sub╚Ťieze din nou.

Minoxidilul este uneori prescris ├«mpreun─â cu alte tratamente pentru alopecia androgen─â. Este vorba de Finasterid─â (Propecia). Cu toate acestea, b─ârba╚Ťii ar trebui s─â aleag─â un singur produs ╚Öi s─â ├«ncerce s─â-l foloseasc─â cel pu╚Ťin un an ├«nainte de a ad─âuga altceva. Dac─â ├«ncerca╚Ťi ambele ├«n acela╚Öi timp, nu ve╚Ťi ╚Öti care dintre ele a func╚Ťionat pentru dvs.

Tratamentul la femei

Minoxidilul pare a fi mai eficient la femeile cu alopecie androgen─â difuz─â dec├ót la b─ârba╚Ťi. Femeilor li se recomand─â s─â utilizeze 2% ├«n loc de 5%. Cu toate acestea, studiile au ar─âtat c─â pacien╚Ťii care au luat 5% Minoxidil timp de opt luni au cunoscut o cre╚Ötere mai semnificativ─â a p─ârului de p├ón─â la 45%. Este mai eficient ├«n tratarea p─ârului care se retrage pe frunte, a╚Öa-numitul lizin─â ca ├«n tratamentul cheliei.

Minoxidilul, care se aplic─â ╚Öi local pe scalp la femei, func╚Ťioneaz─â ├«n c─âderea p─ârului numai dac─â este vorba de pierderea ereditar─â a unei femei ╚Öi nu de o alt─â cauz─â a c─âderii p─ârului.

├Än condi╚Ťii normale, p─ârul cre╚Öte aproximativ un centimetru ╚Öi jum─âtate pe lun─â. Fiecare fir de p─âr cre╚Öte aproximativ ╚Öase ani, apoi cre╚Öterea sa se opre╚Öte, se odihne╚Öte o vreme. ├Än cele din urm─â cade ╚Öi este ├«nlocuit de p─âr nou, care cre╚Öte ├«nc─â ╚Öase ani. Dac─â p─ârul t─âu cre╚Öte normal, aproximativ 85% din p─ârul t─âu cre╚Öte la un moment dat, restul de 15 la sut─â este ├«n repaus.

Dac─â suferi╚Ťi de c─âderea ereditar─â la femei, foliculii de p─âr devin din ce ├«n ce mai mici ├«n timp. Cu c├ót sunt mai mici, cu at├ót timpul de cre╚Ötere al p─ârului scade. Dac─â ├«ntreg firul de p─âr ├«╚Ťi cade, acesta nu este ├«nlocuit cu un fir de p─âr normal nou. Noile fire sunt mai moi ╚Öi mai fragile.

Medicii cred că, printre alte cauze posibile, îmbătrânirea, genetica și modificările nivelurilor hormonilor masculini (androgeni) după menopauză contribuie la pierderea exemplară a părului unei femei. Prin urmare, căderea părului cu model feminin este denumită și alopecie androgenă.

Pentru femei, se recomand─â 2% Minoxidil, b─ârba╚Ťii pot folosi ╚Öi o compozi╚Ťie de 5% sub form─â lichid─â.

Beneficiile Minoxidilului la femei

La majoritatea femeilor, Minoxidil ├«ncetine╚Öte sau opre╚Öte c─âderea p─ârului. ╚śi pentru aproape un sfert dintre femeile care ├«l folosesc, Minoxidil poate sprijini chiar ╚Öi cre╚Öterea p─ârului nou. Func╚Ťioneaz─â cel mai bine dac─â ├«ncepe╚Ťi s─â-l utiliza╚Ťi imediat ce constata╚Ťi c─â p─ârul dvs. ├«ncepe s─â cad─â.

Se poate cump─âra liber, deci nu ave╚Ťi nevoie de re╚Ťet─â. Cu toate acestea, exper╚Ťii v─â recomand─â s─â v─â consulta╚Ťi medicul de familie sau dermatologul cu privire la inten╚Ťia dumneavoastr─â. C─âderea p─ârului poate fi cauzat─â ╚Öi de alte probleme de s─ân─âtate, cum ar fi func╚Ťionarea defectuoas─â a glandei tiroide sau aportul anormal de nutrien╚Ťi.

Vezi și Cauzele căderii părului la femei >>

 

Dezavantaje ale Minoxidil la femei

┬áC├ónd utiliza╚Ťi minoxidil pentru c─âderea p─ârului, fi╚Ťi preg─âti╚Ťi pentru unele negative.

 • E scump. C├ónd utiliza╚Ťi Minoxidil (indiferent dac─â este vorba de Rogain sau de medicamentul s─âu generic), conta╚Ťi pe acesta ca un tratament care nu este recomandat s─â fie oprit. Dup─â terminarea medica╚Ťiei, rezultatele dispar ╚Öi p─ârul ├«ncepe s─â cad─â din nou.
 • Poate fi inconfortabil. Produsul trebuie aplicat direct pe scalp de dou─â ori pe zi.
 • Poate provoca cre╚Öterea p─ârului nedorit─â. Unele femei pot prezenta cre╚Öterea p─ârului facial atunci c├ónd iau minoxidil. Acest lucru se ├«nt├ómpl─â atunci c├ónd medicamentul curge pe fa╚Ťa dvs. sau pur ╚Öi simplu ca efect secundar al aplic─ârii pe scalp. Riscul este mai mic dac─â utiliza╚Ťi o concentra╚Ťie de 2% din medicament. Concentra╚Ťia de 5% este destinat─â b─ârba╚Ťilor.
 • O c─âdere a p─ârului mai accentuat─â poate ap─ârea la ├«nceput. ├Än primele dou─â p├ón─â la patru s─âpt─âm├óni de utilizare a Minoxidil, este posibil s─â observa╚Ťi c─â ave╚Ťi o c─âdere a p─ârului mai accentuat─â. Acest lucru se datoreaz─â faptului c─â p─ârul vechi este ├«mpins afar─â de p─ârul nou.
 • Poate dura c├óteva luni p├ón─â c├ónd vor ap─ârea rezultate vizibile. Trebuie s─â-l utiliza╚Ťi timp de cel pu╚Ťin patru luni, chiar ╚Öi un an, ├«nainte de a observa rezultate. ╚śi chiar ╚Öi atunci, doar una din cinci femei are o u╚Öoar─â cre╚Ötere a p─ârului. Majoritatea femeilor raporteaz─â doar ├«ncetinirea sau oprirea c─âderii p─ârului.
 • V─â poate irita pielea. Pot ap─ârea irita╚Ťii ale pielii, m─âtrea╚Ť─â ╚Öi ro╚Öea╚Ť─â.

Efectele secundare ale minoxidilului

Când se aplică local, o cantitate de Minoxidil este absorbită prin piele în sânge. Cu toate acestea, produsul poate avea diverse efecte secundare cu utilizarea pe termen lung:

 • Ciupire ╚Öi iritare a ochilor
 • Iritarea ╚Öi m├ónc─ârimea pielii la locurile de aplicare
 • Reac╚Ťii alergice ╚Öi erup╚Ťii cutanate
 • Dificult─â╚Ťi de respira╚Ťie
 • Dureri ├«n piept
 • Umflarea cavit─â╚Ťii bucale
 • Boal─â, sl─âbiciune
 • B─ât─âi accelerate ale inimii
 • Cre╚Ötere brusc─â ├«n greutate
 • C─âderea suplimentar─â a p─ârului (opus─â scopului substan╚Ťei)

Cele mai frecvente efecte secundare ale minoxidilului sunt m├ónc─ârimea ╚Öi pielea iritat─â sau m─âtrea╚Ťa. Acest lucru se datoreaz─â prezen╚Ťei propilen glicolului, care poate irita pielea. Mai ales din acest motiv, pacien╚Ťii cu piele sensibil─â sunt adesea incapabili s─â continue s─â foloseasc─â minoxidil ├«n mod continuu.

Ocazional, creșterea părului nedorită poate apărea pe pielea care se află în imediata apropiere a zonei tratate sau în zonele în care medicamentul devine accidental de mai multe ori în timpul aplicării.

S-a dovedit, de asemenea, că Minoxidil este foarte toxic pentru pisici și foarte periculos, chiar și cu contactul ușor cu pielea.

Utilizarea minoxidilului în dermatologie, efecte secundare și brevete recente => studiu

 

├Änainte de a utiliza minoxidil, ave╚Ťi grij─â:

Unele medicamente nu trebuie utilizate ├«mpreun─â cu Minoxidil. Adresa╚Ťi-v─â medicului dumneavoastr─â sau farmacistului dac─â ave╚Ťi probleme de s─ân─âtate, mai ales dac─â ave╚Ťi oricare dintre urm─âtoarele:

 • (la femei) ├«n timpul sarcinii dac─â inten╚Ťiona╚Ťi s─â r─âm├óne╚Ťi gravid─â sau al─âpta╚Ťi
 • dac─â lua╚Ťi orice medicament prescris sau f─âr─â prescrip╚Ťie medical─â, preparat pe baz─â de plante sau supliment alimentar
 • dac─â sunte╚Ťi alergic la medicamente, alimente sau alte substan╚Ťe
 • dac─â ave╚Ťi probleme cu inima sau tensiunea arterial─â

Recomandat p─ârului sub╚Ťire:

Gettik fibre de îndesire a părului

Rezolva╚Ťi p─ârul sub╚Ťire ├«n c├óteva secunde! Un scalp vizibil dispare imediat.

Fibre de pa╠ćr bestseller
(13 recenzii de la clien╚Ťi)

88.00 lei

Studii clinice cu minoxidil

Rezultatele studiilor clinice realizate de UpJohn au arătat capacitatea minoxidilului de a opri căderea părului masculin și feminin și, de asemenea, de a induce creșterea părului nou, în special în partea de sus a capului.

├Än 1991 ╚Öi 2001, Administra╚Ťia SUA pentru Alimente ╚Öi Medicamente (FDA) a aprobat Departamentul pentru S─ân─âtate ╚Öi Servicii Umane din Statele Unite (HHS) ca Rogaine (Minoxidil 2% ╚Öi 5%) ca fiind eficient─â. ├«n tratamentul c─âderii p─ârului masculin ╚Öi feminin.

Procedura de aplicare a Minoxidil:

Sp─âla╚Ťi scalpul cu un ╚Öampon u╚Öor ├«nainte de utilizare. P─ârul ╚Öi scalpul trebuie s─â fie uscat ├«nainte de a aplica Monoxidil. Sp─âla╚Ťi-v─â m├óinile dup─â ce utiliza╚Ťi Minoxidil. Solu╚Ťia este l─âsat─â s─â ac╚Ťioneze ├«n continuare timp de cel pu╚Ťin 4 ore ├«nainte de sp─âlare. A╚Ötepta╚Ťi aproximativ 4 ore dup─â aplicare ╚Öi nu l─âsa╚Ťi p─ârul s─â intre ├«n contact cu apa. Dac─â s─âri╚Ťi peste o doz─â de minoxidil, ├«ncerca╚Ťi s─â o utiliza╚Ťi c├ót mai cur├ónd posibil. Dac─â nu mai este mult p├ón─â la urm─âtoarea doz─â, s─âri╚Ťi peste doza uitat─â ╚Öi reveni╚Ťi la programul de dozare obi╚Önuit. Nu utiliza╚Ťi 2 doze simultan.

Dac─â ave╚Ťi orice ├«ntreb─âri suplimentare cu privire la utilizarea acestui produs, adresa╚Ťi-v─â farmacistului sau medicului dumneavoastr─â.

Minoxidil trebuie administrat până la 4-6 luni înainte ca pacientul să poată evalua dacă medicamentul îl va ajuta.

Este utilizat ├«n principal ├«n tratamentul alopeciei androgenice la b─ârba╚Ťi ╚Öi femei. Ajut─â aproximativ 30% dintre pacien╚Ťii care realizeaz─â, men╚Ťin sau ├«mbun─ât─â╚Ťesc c─âderea p─ârului.

Cum ac╚Ťioneaz─â Minoxidil?

Minoxidil func╚Ťioneaz─â ├«n principal prin prelungirea fazei anagene a celulelor p─ârului, care favorizeaz─â cre╚Öterea acestora. Celulele capilare trec prin trei faze. Prima faz─â este cre╚Öterea, care se mai nume╚Öte anagen, urmat─â de o faz─â catagenic─â, urmat─â de o faz─â telogen─â. Durata acestei faze variaz─â de la dou─â la patru luni. Dup─â finalizarea acesteia, se alterneaz─â ciclic, iar foliculii noi ├«i ├«nlocuiesc pe cei mai ├«n v├órst─â. Pur ╚Öi simplu, dup─â faza telogen─â, p─ârul vechi cade ╚Öi este ├«nlocuit cu unul nou. Faza anagen─â scurtat─â previne tulbur─ârile de c─âdere a p─ârului, cum ar fi chelie masculin─â, ├«n care testosteronul ╚Öi derivatul s─âu DHT au ca efect scurtarea fazei anagene.

Minoxidil pre╚Ť ╚Öi m─ârci

Mai multe m─ârci de solu╚Ťii de minoxid sunt disponibile pe pia╚Ť─â. Cel mai cunoscut produc─âtor ╚Öi primul brand care a fost aprobat de FDA SUA este ROGAIN, cunoscut ├«n UE sub numele de REGAIN. Produc─âtorul este Jhonson & Jhonson. Recent, Rogain a devenit popular ╚Öi sub form─â de spum─â, ceea ce este evident ╚Öi din bloguri ╚Öi forumuri de discu╚Ťii despre minoxidil.

 

Minoxidil forum =>

https://forum.softpedia.com/topic/1094959-kirkland-minoxidil-5/

https://forum.softpedia.com/topic/593797-minoxidil-5-kirkland-vs-rogaine/

Comanda╚Ťi minoxidil la gettik.com

Un alt brand pe care ├«l recomand─âm este POLARIS ╚Öi ├«n special NR10 | 16% Minoxidil, de asemenea, cu blocant dht (finasterid─â 0.1 %). Este conceput pentru stadiile superioare ale caderii parului la scara Norwood. Este sub form─â de crem─â ╚Öi rezultatele sunt foarte bune. ├Äl pute╚Ťi cump─âra din nou pe eBay sau Amazon. Dintre alternativele mai ieftine, marca minoxidil Kirkland este bine cunoscut─â.

Întrebări și răspunsuri despre Minoxidil

C├ót de rapid func╚Ťioneaz─â Minoxidil?

Efectul Minoxidil apare dup─â aproximativ 8 s─âpt─âm├óni de tratament ╚Öi este maxim dup─â 4 luni. Dispare din corp dup─â aproximativ 1-2 s─âpt─âm├óni. Cu alte cuvinte, chiar dac─â minoxidilul ├«ncepe s─â func╚Ťioneze imediat, rezultatele nu sunt vizibile ├«n primele trei p├ón─â la ╚Öase luni. Cu toate acestea, dup─â ╚Öase luni, pute╚Ťi observa deja o ├«mbun─ât─â╚Ťire a cre╚Öterii p─ârului. Rezultatul final este apoi vizibil dup─â aproximativ un an de utilizare continu─â a minoxidilului.

O concentra╚Ťie mai mare de Minoxidil garanteaz─â un efect mai mare?

Cele mai utilizate concentra╚Ťii de Minoxidil sunt de 2% ╚Öi 5%. Aici, o concentra╚Ťie de 5% de Minoxidil este mai eficient─â dec├ót o concentra╚Ťie de 2%, deoarece mai mult Minoxidil este pur ╚Öi simplu absorbit ├«n piele.

La o concentra╚Ťie de 5% de Minoxidil ├«n solu╚Ťia pe baz─â de alcool, substan╚Ťa activ─â a ob╚Ťinut cea mai mare absorb╚Ťie posibil─â. Prin urmare, nu este necesar s─â se utilizeze concentra╚Ťii mai mari de Minoxidil con╚Ťinute ├«n solu╚Ťia pe baz─â de alcool. ├Än plus, concentra╚Ťiile mai mari de Minoxidil conduc, de asemenea, la efecte secundare mai mari.

Cine nu ar trebui s─â ia Minoxidil?

Femeile care alăptează. S-a constatat, de asemenea, că Minoxidil pătrunde în laptele matern.

M─âtrea╚Ť─â sau un strat gras pe cap dup─â aplicarea Minoxidil

Minoxidilul este cel mai adesea distribuit sub form─â de solu╚Ťie care con╚Ťine Minoxidil (2% sau 5% concentra╚Ťie sau mai mult), alcool (etanol) ╚Öi propilen glicol. Raportul dintre alcool ╚Öi propilen glicol este important. Dac─â solu╚Ťia con╚Ťine un procent ridicat de alcool care usuc─â pielea, cel mai probabil vor forma m─âtrea╚Ť─â ├«n timp.

Pe de alt─â parte, dac─â solu╚Ťia con╚Ťine un procent ridicat de propilen glicol, minoxidil se va usca mai lent pe cap dup─â aplicare. ├Änveli╚Öul gras r─âm├óne pe cap mai mult timp. Propilen glicolul provoac─â, de asemenea, irita╚Ťii ale pielii ╚Öi m├ónc─ârime.

by: Ana

Author

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicat─â.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0
  0
  Cosul meu
  Coșul tău este în prezent gol.Înapoi la magazin
   Calculate Shipping
   Apply Coupon