fb
Selectează o Pagină

Minoxidil

minoxidil

Scris de Ana

ianuarie 12, 2021

Dacă aveți probleme cu căderea părului, probabil că ați încercat deja multe produse sau metode „dovedite” pentru a vă ajuta. Multe dintre aceste metode vor doar să câștige bani de pe urma ta. Dar ai auzit de minoxidil? Dacă nu, acest articol vă va prezenta și vă va oferi o soluție inovatoare pentru a încetini și a opri căderea părului!

Ce este Minoxidil?

Minoxidilul este o moleculă care are sarcina de a dilata vasele de sânge îngustate. Prin urmare, îmbunătățește fluxul sanguin, care are multe rezultate pozitive, și de aceea este utilizat în tratamentul și prevenirea cheliei – atât la femei, cât și la bărbați! Minoxidilul este dizolvat în glicol, ceea ce asigură distribuția completă a produsului în zona dorită a capului. Absorbția prin piele este fără probleme și elementul ajunge exact acolo unde ne dorim. Minoxidilul a devenit cel mai recunoscut ingredient în lupta împotriva căderii părului. A fost descoperit destul de accidental în timpul testării unui alt medicament, când s-a observat că pacienții opresc căderea părului, își întăresc părul și îl recresc.

Minoxidil a fost descoperit accidental în timpul dezvoltării unui medicament pentru hipertensiune arterială – Loniten®. Efectul secundar al Loniten a fost creșterea părului de pe cap și a părul corporal. Ca urmare, minoxidilul a fost dezvoltat treptat în produse pentru a sprijini creșterea părului. În tratamentul căderii părului, minoxidilul este utilizat ca un concentrat de 2% (pentru femei) și minoxidil 5% (pentru bărbați) dizolvat în propilen glicol. Scopul propilen glicolului este de a îmbunătăți absorbția substanței în piele și, în același timp, de a asigura o aplicare mai uniformă a minoxidilului în zonele tratate. Deși diferite forme generice ale medicamentului cu concentrații mai mari de minoxidil (10%, 16%, …) apar pe piață, acestea nu sunt la fel de eficiente. Acest lucru se datorează faptului că pielea nu este capabilă să absoarbă o concentrație mai mare de substanță decât 5%. Pentru o absorbție cât mai bună, vă recomandăm să folosiți o rolă dermaroller cu microace înainte de aplicare.

Cum acționează minoxidilul?

Minoxidil, atunci când este aplicat pe scalp, induce o fază anagenă timpurie. Foliculii pilosi trec astfel prematur prin ciclul de crestere ramas si apoi incep sa creasca din nou. Acesta este motivul pentru care părul unor persoane începe să cadă mai semnificativ după ce a utilizat minoxidil. Pe măsură ce foliculii de păr trec prin procesul de creștere și intră în anagen, părul vechi poate începe să cadă în număr mare. Atunci se pare că pierzi mult mai mult păr decât de obicei.

Concentrația de minoxidil

Medicamentul este disponibil în două concentrații: 2% și 5%. 2% Minoxidil este pentru femei, 5% este pentru bărbați. Poate fi obținut sub formă lichidă sau spumantă. Din punct de vedere al tratamentului, veți obține aceleași rezultate atunci când utilizați soluția sau spuma, atâta timp cât aceste produse topice conțin aceeași cantitate de Minoxidil. Principala diferență între aceste preparate constă în metoda de măsurare a dozei corecte și în metoda de aplicare. Avantajul unui preparat lichid este o posibilitate mai bună de măsurare a unei doze complet exacte, utilizarea spumei necesită o estimare „din ochi”. De asemenea, poate fi decisiv dacă este mai avantajos pentru dvs. să folosiți aplicatorul sau degetele atunci când aplicați.

Când se aplică minoxidil pe scalp, efectele sale asupra căderii părului și promovarea creșterii sunt foarte bune! În general, o concentrație de minoxidil de 2% este utilizată atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Cu toate acestea, valoarea recomandată pentru bărbați este de la 5%. Preparatele în concentrații de 10-15% apar și pe piață. Pe piața noastră este posibil să cumpărați Neocapil 2% concentrație de minoxidil.

Minoxidil (Rogaine)

Minoxidil este un vasodilatator care dilată vasele de sânge înguste din corp. Se utilizează sub formă de tablete (Loniten) pentru a trata tensiunea arterială crescută. Este utilizat ca soluție dermică (Regaine în Europa) în tratamentul căderii părului la bărbați și femei. Minoxidil a fost dezvoltat inițial în 1988 de către UpJohn Corporation ca medicament antihipertensiv. Cu toate acestea, în studiile clinice, cercetătorii au descoperit că Minoxidil are efecte secundare interesante asupra creșterii părului atunci când este aplicat pe scalp.

2% sau 5% Minoxidil?

Studiile originale care au tratat cu Rogain au fost efectuate pe partea de sus a capului, ceea ce a dat falsa impresie că este eficient numai în acest domeniu. Deși Minoxidil funcționează cel mai bine pe scalp, acesta funcționează într-o măsură mai mică și în alte zone. De exemplu, pe partea din față a scalpului, atâta timp cât există cel puțin păr fin (miniaturizat). Nu funcționează dacă această zonă este complet chelă.

Cel mai mare beneficiu al medicației poate fi observat atunci când este utilizat de la cinci luni la doi ani, apoi există o scădere treptată a eficacității. Cei care iau Minoxidil mult timp își vor pierde părul, dar acest proces va fi puțin mai lent.

Minoxidil trebuie aplicat pe scalp o dată sau de două ori pe zi. Tratamentul funcționează numai dacă este în contact direct cu pielea, nu cu părul. În același timp, funcționează numai în zonele în care este aplicat. 

O soluție cu 5% este mai eficientă decât o soluție de 2%, dar conține propilen glicol, un ingredient care irită scalpul și poate da impresia unui păr lipicios care este greu de întreținut. Dacă aceasta ar trebui să fie o problemă, ar trebui să luați în considerare luarea unei soluții de 5% seara și soluție de 2% dimineața (este o soluție pe bază de alcool, deci soluția este mai puțin lipicioasă). Cu Minoxidil, un rezultat vizibil nu apare decât după șase până la douăsprezece luni. Majoritatea pacienților care iau Minoxidil raportează o reducere a ratei de cădere a părului sau o întârziere a căderii părului. De asemenea, medicamentele servesc la întărirea părului existent. Rezultatele sunt observate la pacienții care au zone de păr scurt și fin. Părul nou nu va crește pe un cap complet chel.

5% Minoxidil: tratament pentru căderea părului cu model feminin => studiu

Spuma Rogaine

Spuma Rogaine este un tip de 5% Minoxidil în glicerină și alcool bazic. Tehnologia spumei este un mod tradițional de a furniza Minoxidil pe scalp fără efectele lipicioase și iritante ale propilen glicolului, o componentă utilizată în soluția originală de 5%. Când este eliberat dintr-o cutie de conserve, noul produs arată ca o spumă de bărbierit, dar „se topește” rapid când atinge temperatura corpului. Aplicarea Rogain sub formă de spumă permite aplicarea confortabilă pe scalp fără a curge pe frunte sau gât și, de asemenea, fără a lăsa reziduuri lipicioase în păr. Cu toate acestea, multor pacienți le este greu să aplice acest produs direct pe scalp, unde funcționează medicamentul.

Aplicarea topică a Rogain o dată pe zi (minoxidil topic 2% și 5%) pare a fi aproape la fel de eficientă ca utilizarea sa de două ori pe zi. Acest lucru se datorează faptului că, deși Minoxidil are un timp de înjumătățire relativ scurt atunci când este administrat oral (câteva ore), atunci când este aplicat local, timpul său de înjumătățire pe piele este de până la 22 de ore. Rezultă că administrarea o dată pe zi este o soluție sensibilă. Cu toate acestea, este important să rețineți că, compania care a produs inițial Rogaine (Pfizer) afirmă că este mai puțin eficientă dacă este utilizată doar o dată pe zi.

Dacă utilizarea Minoxidilului este oprită, efectul medicamentului va dispărea în termen de trei luni și va apărea schema anterioară de cădere a părului. Dacă se utilizează din nou Minoxidil, părul căzut nu-l va mai putea returna. Prin urmare, este mai bine să nu întrerupeți tratamentul, ci să îl utilizați în mod regulat.

Minoxidil a fost prescris în combinație cu alte medicamente, cum ar fi acidul retinoic local (retin-A), pentru a promova absorbția acestuia în piele, sporind astfel eficacitatea acestuia. Cu toate acestea, o astfel de combinație de medicamente poate crește semnificativ absorbția Minoxidilului în sânge și poate crește riscul de efecte secundare potențiale, inclusiv modificări ale tensiunii arteriale și iritații severe ale scalpului, care pot duce la cicatrizare.

Utilizarea spumei Minoxidil la femei

Utilizarea ambelor soluții 2% și 5% spumă Minoxidil a fost verificată la femei. Femeile sunt, în general, mai sensibile la efectele secundare ale Minoxidil în ceea ce privește riscul de scădere a tensiunii arteriale (hipotensiune arterială), iar tratamentul poate fi depresiv. Femeile prezintă, de asemenea, un risc crescut de a dezvolta o reacție alergică a pielii (dermatită de contact).

O reacție locală neplăcută de care suferă uneori femeile după aplicarea Minoxidil este dezvoltarea părului pe față. Deși părul va dispărea treptat după oprirea tratamentului, va fi necesar să îndepărtați părul din când în când. Produsul trebuie manipulat cu grijă și să evite utilizarea Minoxidil pe tâmple și frunte. Acest lucru va reduce cel puțin parțial problema, dar nu va preveni complet apariția acesteia. Există un risc semnificativ mai mare de apariție a acestor reacții adverse atunci când se utilizează o soluție de 5%, mai ales dacă se aplică de două ori pe zi.

Minoxidil și efectele sale

Studiile clinice privind eficacitatea soluției cutanate de minoxidil la bărbați (cu chelie pe scalp) au arătat că la 48% dintre bărbați, căderea părului s-a oprit după un an de utilizare a minoxidilului, iar creșterea părului a fost reluată. La 36% dintre bărbați, a existat doar o îmbunătățire parțială a creșterii părului. Nu s-a observat o recuperare a creșterii părului la 16% dintre bărbați.

Cercetătorii de la UpJohn Corporation au efectuat mai multe studii clinice cu o concentrație de 2% și 5% a soluției dermice de Minoxidil pentru a determina exact eficacitatea acesteia în oprirea căderii părului și inducerea creșterii noi a părului.

Un studiu clinic pe un eșantion de 393 de bărbați cu căderea părului, în special pe vârful capului, a arătat o predominanță clară de Minoxidil 5%. Pacienții care au primit 5% Minoxidil timp de 1 an au cunoscut o creștere cu 45% mai mare a părului nou decât pacienții cu 2% Minoxidil. S-a comparat numărul firelor de păr din zona circulară păroasă a scalpului cu un diametru de 1,0 cm. Până la 54% dintre pacienți au prezentat o reluare a creșterii părului în zona tratată cu 5% Minoxidil.

Rezultate similare au fost observate în studiile clinice la femei, unde numărul mediu de fire de păr din zona de studiu a crescut cu 112 fire de păr după 1 an de tratament.

Testele confirmă faptul că aproape jumătate dintre bărbații cu probleme de chelie au o creștere moderată până la densitate a părului după utilizarea minoxidilului. Valori similare se aplică femeilor, astfel încât acest produs devine o alegere populară pentru problemele legate de creșterea și căderea părului. Medicamentul durează aproximativ 4 luni după utilizare, dar primele semne de ameliorare pot apărea după numai 90 de zile! Rezultatele sunt uimitoare și cu siguranță vă vor sprijini în continuarea tratamentului. Dovada eficacității minoxidilului sunt, de asemenea, numeroasele recenzii disponibile de pe forumurile de discuții și bloguri relevante despre minoxidil.

Cercetătorii explică efectele minoxidilului indicând îmbunătățirea perfuziei pielii după aplicare prin efectele oxidului nitric. Se știe că oxidul nitric provoacă vasodilatație și îmbunătățește circulația sângelui. Cu toate acestea, în ciuda testelor ample, nu au putut explica în detaliu modul în care minoxidilul stimulează creșterea părului.

Tratamentul alopeciei cu minoxidil

Minoxidil dizolvat în propilen glicol este utilizat pentru tratarea căderii părului. Propilen glicolul asigură distribuția uniformă a Minoxidil pe întreaga zonă tratată în timpul aplicării și este ușor absorbită prin piele.

Minoxidil în tratamentul alopeciei androgenetice => studiu

Minoxidil barbă 

Alopecia nu trebuie să însemne doar pierderea părului pe cap, în unele cazuri poate afecta doar părul de pe față- barbă. Alopecia barbae este o formă specifică de alopecia areata care implică părul de pe bărbie. De obicei începe brusc, locurile goale au de obicei o formă circulară mică. Cu toate acestea, un om își poate pierde întreaga bărbie. Minoxidil se aplică pe bărbie (pe zona afectată) de două ori pe zi – fie sub formă lichidă, fie sub formă de spumă. Rezultatele sunt vizibile după trei luni de utilizare.

Utilizarea Minoxidil pentru căderea părului la bărbați

La bărbații care suferă de căderea părului moștenită, foliculii de păr devin mai mici, iar părul devine mai fin și mai fragil. Acest lucru se întâmplă uneori după pubertate și acest fenomen este asociat cu androgeni, hormoni sexuali masculini. De aceea acest tip de cadere a parului se numeste alopecie androgenica. Acoperirea părului se subțiază, iar părul de pe scalp devine mai fin.

Deși Minoxidilul este mai puțin eficient în chelia generală a bărbaților decât în ​​tratamentul cu „lizină”, ​​minoxidilul este ingredientul cel mai frecvent utilizat în produsele topice pentru creșterea părului. La unii bărbați, utilizarea unui medicament sub formă de soluție sau spumă poate opri căderea părului. Poate chiar stimula creșterea părului nou. Este important ca bărbații să înceapă terapia la timp de îndată ce părul începe să cadă. Și apoi au continuat să facă acest lucru pentru a menține rezultatele. Are avantajele și dezavantajele sale, dar Minoxidil poate fi foarte eficient.

Știm că Minoxidil stimulează creșterea părului prin prelungirea ciclului său de creștere. Cu toate acestea, mecanismul exact de acțiune asupra foliculilor de păr nu este pe deplin înțeles. Prin urmare, este cel mai ușor să vorbești despre Minoxidil, în general, ca activator al părului.

Beneficiile Minoxidilului la bărbați

Minoxidilul poate fi o alegere bună pentru căderea părului dacă părul dvs. a început recent să cadă. Iată avantajele sale:

 • Este eficient, mai ales la bărbați tineri. Adică, dacă începeți să utilizați Minoxidil la timp, mai ales dacă aveți vreo douăzeci de ani și părul începe să se subțieze. Și dacă tatăl sau unchiul tău suferă de căderea părului la modelul masculin, ai șanse mari să răspunzi pozitiv la tratamentul cu Minoxidil.
 • O rețetă nu este deloc necesară. Puteți cumpăra Minoxidil într-o farmacie sau online. Cu toate acestea, unii medici recomandă consultarea medicului de familie sau a dermatologului cu privire la intenția dumneavoastră.

seDezavantaje ale Minoxidilului la bărbați

Există, de asemenea, unele dezavantaje ale administrării de Minoxidil:

 • Poate fi costisitor. Tratamentul cu Minoxidil este o chestiune pe termen lung, primele rezultate nu vor apărea decât cel mult trei sau patru luni. După oprirea terapiei, beneficiile acesteia dispar.
 • Poate fi complicat. Aplicarea produsului pe scalp poate fi o provocare pentru unii bărbați. Soluția trebuie aplicată de două ori pe zi, pentru unele persoane este suficientă o aplicare o dată pe zi.
 • Minoxidil nu funcționează pentru toată lumea. Minoxidil funcționează cel mai bine pentru bărbații tineri ale căror păr abia a început să cadă. Cei care sunt deja cheli nu vor primi păr nou datorită minoxidilului. La anumite persoane este posibil să susțină creșterea părului nou, dar la unii bărbați Minoxidil va opri doar căderea părului. În unele cazuri, produsul nu va funcționa deloc.
 • Dacă întrerupeți tratamentul, căderea părului va continua. Dacă întrerupeți tratamentul, părul va începe să se subțieze din nou.

Minoxidilul este uneori prescris împreună cu alte tratamente pentru alopecia androgenă. Este vorba de Finasteridă (Propecia). Cu toate acestea, bărbații ar trebui să aleagă un singur produs și să încerce să-l folosească cel puțin un an înainte de a adăuga altceva. Dacă încercați ambele în același timp, nu veți ști care dintre ele a funcționat pentru dvs.

Tratamentul la femei

Minoxidilul pare a fi mai eficient la femeile cu alopecie androgenă difuză decât la bărbați. Femeilor li se recomandă să utilizeze 2% în loc de 5%. Cu toate acestea, studiile au arătat că pacienții care au luat 5% Minoxidil timp de opt luni au cunoscut o creștere mai semnificativă a părului de până la 45%. Este mai eficient în tratarea părului care se retrage pe frunte, așa-numitul lizină ca în tratamentul cheliei.

Minoxidilul, care se aplică și local pe scalp la femei, funcționează în căderea părului numai dacă este vorba de pierderea ereditară a unei femei și nu de o altă cauză a căderii părului.

În condiții normale, părul crește aproximativ un centimetru și jumătate pe lună. Fiecare fir de păr crește aproximativ șase ani, apoi creșterea sa se oprește, se odihnește o vreme. În cele din urmă cade și este înlocuit de păr nou, care crește încă șase ani. Dacă părul tău crește normal, aproximativ 85% din părul tău crește la un moment dat, restul de 15 la sută este în repaus.

Dacă suferiți de căderea ereditară la femei, foliculii de păr devin din ce în ce mai mici în timp. Cu cât sunt mai mici, cu atât timpul de creștere al părului scade. Dacă întreg firul de păr îți cade, acesta nu este înlocuit cu un fir de păr normal nou. Noile fire sunt mai moi și mai fragile.

Medicii cred că, printre alte cauze posibile, îmbătrânirea, genetica și modificările nivelurilor hormonilor masculini (androgeni) după menopauză contribuie la pierderea exemplară a părului unei femei. Prin urmare, căderea părului cu model feminin este denumită și alopecie androgenă.

Pentru femei, se recomandă 2% Minoxidil, bărbații pot folosi și o compoziție de 5% sub formă lichidă.

Beneficiile Minoxidilului la femei

La majoritatea femeilor, Minoxidil încetinește sau oprește căderea părului. Și pentru aproape un sfert dintre femeile care îl folosesc, Minoxidil poate sprijini chiar și creșterea părului nou. Funcționează cel mai bine dacă începeți să-l utilizați imediat ce constatați că părul dvs. începe să cadă.

Se poate cumpăra liber, deci nu aveți nevoie de rețetă. Cu toate acestea, experții vă recomandă să vă consultați medicul de familie sau dermatologul cu privire la intenția dumneavoastră. Căderea părului poate fi cauzată și de alte probleme de sănătate, cum ar fi funcționarea defectuoasă a glandei tiroide sau aportul anormal de nutrienți.

Vezi și Cauzele căderii părului la femei >>

 

Dezavantaje ale Minoxidil la femei

 Când utilizați minoxidil pentru căderea părului, fiți pregătiți pentru unele negative.

 • E scump. Când utilizați Minoxidil (indiferent dacă este vorba de Rogain sau de medicamentul său generic), contați pe acesta ca un tratament care nu este recomandat să fie oprit. După terminarea medicației, rezultatele dispar și părul începe să cadă din nou.
 • Poate fi inconfortabil. Produsul trebuie aplicat direct pe scalp de două ori pe zi.
 • Poate provoca creșterea părului nedorită. Unele femei pot prezenta creșterea părului facial atunci când iau minoxidil. Acest lucru se întâmplă atunci când medicamentul curge pe fața dvs. sau pur și simplu ca efect secundar al aplicării pe scalp. Riscul este mai mic dacă utilizați o concentrație de 2% din medicament. Concentrația de 5% este destinată bărbaților.
 • O cădere a părului mai accentuată poate apărea la început. În primele două până la patru săptămâni de utilizare a Minoxidil, este posibil să observați că aveți o cădere a părului mai accentuată. Acest lucru se datorează faptului că părul vechi este împins afară de părul nou.
 • Poate dura câteva luni până când vor apărea rezultate vizibile. Trebuie să-l utilizați timp de cel puțin patru luni, chiar și un an, înainte de a observa rezultate. Și chiar și atunci, doar una din cinci femei are o ușoară creștere a părului. Majoritatea femeilor raportează doar încetinirea sau oprirea căderii părului.
 • Vă poate irita pielea. Pot apărea iritații ale pielii, mătreață și roșeață.

Efectele secundare ale minoxidilului

Când se aplică local, o cantitate de Minoxidil este absorbită prin piele în sânge. Cu toate acestea, produsul poate avea diverse efecte secundare cu utilizarea pe termen lung:

 • Ciupire și iritare a ochilor
 • Iritarea și mâncărimea pielii la locurile de aplicare
 • Reacții alergice și erupții cutanate
 • Dificultăți de respirație
 • Dureri în piept
 • Umflarea cavității bucale
 • Boală, slăbiciune
 • Bătăi accelerate ale inimii
 • Creștere bruscă în greutate
 • Căderea suplimentară a părului (opusă scopului substanței)

Cele mai frecvente efecte secundare ale minoxidilului sunt mâncărimea și pielea iritată sau mătreața. Acest lucru se datorează prezenței propilen glicolului, care poate irita pielea. Mai ales din acest motiv, pacienții cu piele sensibilă sunt adesea incapabili să continue să folosească minoxidil în mod continuu.

Ocazional, creșterea părului nedorită poate apărea pe pielea care se află în imediata apropiere a zonei tratate sau în zonele în care medicamentul devine accidental de mai multe ori în timpul aplicării.

S-a dovedit, de asemenea, că Minoxidil este foarte toxic pentru pisici și foarte periculos, chiar și cu contactul ușor cu pielea.

Utilizarea minoxidilului în dermatologie, efecte secundare și brevete recente => studiu

 

Înainte de a utiliza minoxidil, aveți grijă:

Unele medicamente nu trebuie utilizate împreună cu Minoxidil. Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aveți probleme de sănătate, mai ales dacă aveți oricare dintre următoarele:

 • (la femei) în timpul sarcinii dacă intenționați să rămâneți gravidă sau alăptați
 • dacă luați orice medicament prescris sau fără prescripție medicală, preparat pe bază de plante sau supliment alimentar
 • dacă sunteți alergic la medicamente, alimente sau alte substanțe
 • dacă aveți probleme cu inima sau tensiunea arterială

Recomandat părului subțire:

Gettik fibre de îndesire a părului

Rezolvați părul subțire în câteva secunde! Un scalp vizibil dispare imediat.

Fibre de păr bestseller
(13 recenzii de la clienți)

88.00 lei

Studii clinice cu minoxidil

Rezultatele studiilor clinice realizate de UpJohn au arătat capacitatea minoxidilului de a opri căderea părului masculin și feminin și, de asemenea, de a induce creșterea părului nou, în special în partea de sus a capului.

În 1991 și 2001, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat Departamentul pentru Sănătate și Servicii Umane din Statele Unite (HHS) ca Rogaine (Minoxidil 2% și 5%) ca fiind eficientă. în tratamentul căderii părului masculin și feminin.

Procedura de aplicare a Minoxidil:

Spălați scalpul cu un șampon ușor înainte de utilizare. Părul și scalpul trebuie să fie uscat înainte de a aplica Monoxidil. Spălați-vă mâinile după ce utilizați Minoxidil. Soluția este lăsată să acționeze în continuare timp de cel puțin 4 ore înainte de spălare. Așteptați aproximativ 4 ore după aplicare și nu lăsați părul să intre în contact cu apa. Dacă săriți peste o doză de minoxidil, încercați să o utilizați cât mai curând posibil. Dacă nu mai este mult până la următoarea doză, săriți peste doza uitată și reveniți la programul de dozare obișnuit. Nu utilizați 2 doze simultan.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui produs, adresați-vă farmacistului sau medicului dumneavoastră.

Minoxidil trebuie administrat până la 4-6 luni înainte ca pacientul să poată evalua dacă medicamentul îl va ajuta.

Este utilizat în principal în tratamentul alopeciei androgenice la bărbați și femei. Ajută aproximativ 30% dintre pacienții care realizează, mențin sau îmbunătățesc căderea părului.

Cum acționează Minoxidil?

Minoxidil funcționează în principal prin prelungirea fazei anagene a celulelor părului, care favorizează creșterea acestora. Celulele capilare trec prin trei faze. Prima fază este creșterea, care se mai numește anagen, urmată de o fază catagenică, urmată de o fază telogenă. Durata acestei faze variază de la două la patru luni. După finalizarea acesteia, se alternează ciclic, iar foliculii noi îi înlocuiesc pe cei mai în vârstă. Pur și simplu, după faza telogenă, părul vechi cade și este înlocuit cu unul nou. Faza anagenă scurtată previne tulburările de cădere a părului, cum ar fi chelie masculină, în care testosteronul și derivatul său DHT au ca efect scurtarea fazei anagene.

Minoxidil preț și mărci

Mai multe mărci de soluții de minoxid sunt disponibile pe piață. Cel mai cunoscut producător și primul brand care a fost aprobat de FDA SUA este ROGAIN, cunoscut în UE sub numele de REGAIN. Producătorul este Jhonson & Jhonson. Recent, Rogain a devenit popular și sub formă de spumă, ceea ce este evident și din bloguri și forumuri de discuții despre minoxidil.

 

Minoxidil forum =>

https://forum.softpedia.com/topic/1094959-kirkland-minoxidil-5/

https://forum.softpedia.com/topic/593797-minoxidil-5-kirkland-vs-rogaine/

Comandați minoxidil la gettik.com

Un alt brand pe care îl recomandăm este POLARIS și în special NR10 | 16% Minoxidil, de asemenea, cu blocant dht (finasteridă 0.1 %). Este conceput pentru stadiile superioare ale caderii parului la scara Norwood. Este sub formă de cremă și rezultatele sunt foarte bune. Îl puteți cumpăra din nou pe eBay sau Amazon. Dintre alternativele mai ieftine, marca minoxidil Kirkland este bine cunoscută.

Întrebări și răspunsuri despre Minoxidil

Cât de rapid funcționează Minoxidil?

Efectul Minoxidil apare după aproximativ 8 săptămâni de tratament și este maxim după 4 luni. Dispare din corp după aproximativ 1-2 săptămâni. Cu alte cuvinte, chiar dacă minoxidilul începe să funcționeze imediat, rezultatele nu sunt vizibile în primele trei până la șase luni. Cu toate acestea, după șase luni, puteți observa deja o îmbunătățire a creșterii părului. Rezultatul final este apoi vizibil după aproximativ un an de utilizare continuă a minoxidilului.

O concentrație mai mare de Minoxidil garantează un efect mai mare?

Cele mai utilizate concentrații de Minoxidil sunt de 2% și 5%. Aici, o concentrație de 5% de Minoxidil este mai eficientă decât o concentrație de 2%, deoarece mai mult Minoxidil este pur și simplu absorbit în piele.

La o concentrație de 5% de Minoxidil în soluția pe bază de alcool, substanța activă a obținut cea mai mare absorbție posibilă. Prin urmare, nu este necesar să se utilizeze concentrații mai mari de Minoxidil conținute în soluția pe bază de alcool. În plus, concentrațiile mai mari de Minoxidil conduc, de asemenea, la efecte secundare mai mari.

Cine nu ar trebui să ia Minoxidil?

Femeile care alăptează. S-a constatat, de asemenea, că Minoxidil pătrunde în laptele matern.

Mătreață sau un strat gras pe cap după aplicarea Minoxidil

Minoxidilul este cel mai adesea distribuit sub formă de soluție care conține Minoxidil (2% sau 5% concentrație sau mai mult), alcool (etanol) și propilen glicol. Raportul dintre alcool și propilen glicol este important. Dacă soluția conține un procent ridicat de alcool care usucă pielea, cel mai probabil vor forma mătreață în timp.

Pe de altă parte, dacă soluția conține un procent ridicat de propilen glicol, minoxidil se va usca mai lent pe cap după aplicare. Învelișul gras rămâne pe cap mai mult timp. Propilen glicolul provoacă, de asemenea, iritații ale pielii și mâncărime.

by: Ana

Author

You May Also Like…

Șampon impotriva caderii parului

Șampon impotriva caderii parului

Se intâmpla din nou. E o perioadă nefastă când părul tău a început să cadă din nou. Nu v-ați așteptat și cu siguranță...

Șampon pentru creșterea părului

Șampon pentru creșterea părului

Părul reprezintă o temă constantă în rândul femeilor și adesea în rândul bărbaților. Într-o perioadă agitată sau...

Blocator DHT

Blocator DHT

DHT - dihidrotestosteron Dihidrotestosteron - DHT este o formă foarte activă de testosteron. Este transformat în DHT...

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0
  0
  Cosul meu
  Coșul tău este în prezent gol.Înapoi la magazin
   Calculate Shipping
   Apply Coupon