Alopecie | Tipuri, simptome și tratament

Alopecia

Tabelul de conținut

[dropcap]A[/dropcap]lopecia este un termen medical general folosit pentru căderea excesivă a părului. Există diferite forme de alopecie resp. căderea părului, care poate avea cauze diferite și simptome diferite. Cunoaștem aceste forme de alopecie:

Alopecia – Cele mai frecvente forme:

  • Alopecie androgenă – chelie masculină și feminină
  • Alopecia areata – căderea limitată a părului
  • Alopecie de tracțiune – căderea părului cauzată de efortul fizic pe termen lung

Alte forme de alopecie:

  • Alopecia totală
  • Alopecia universalis
  • Alopecie cicatricială
  • Efluviul anagen
  • Efluviul telogen – o formă alopeciei difuze

Telogen Effluvium: o recenzie => https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4606321/

Ce este alopecia

Este o boală neinfecțioasă care are ca rezultat căderea părului de pe cap și căderea părului de pe corp. De obicei nu ne preocupă căderea părului de pe corp, dar căderea părului de pe cap ne poate deranja cu adevărat.

Căderea părului afectează mai mult de 50% din populația lumii. Genele, hormonii, stresul, vârsta, bolile, stilul de viață slab, produsele inadecvate pentru păr (care conțin SLS și parabeni), precum și tunsorile sunt în principal responsabile de pierderea creșterii părului la bărbați.

Alopecie – căderea limitată a părului, pe care medicii o împart în cicatrică și fără cicatrici. În alopecia cu cicatrică, șansele de revenire a creșterii părului sunt mai mici. Deoarece cu siguranță ați observat că părul se schimbă de-a lungul vieții. Copilul are părul foarte fin – lanugo. Fără pigment și părul încă fin, au copiii în vârstă pre-adolescentă au așa-numit păr de velus, care este înlocuit cu părul pigmentat – terminal la pubertate.

Alopecie necicatrică

Provoacă infecții virale sau inflamații, datorită cărora pierdem părul complet într-un anumit loc. Dacă alopecia apare în mod repetat în locuri specifice prin tensiune sau presiune, vorbim de alopecie traumatică, care este cauzată de articole de acoperire a capului necorespunzătoare, precum și de ornamente, proceduri cosmetice efectuate necorespunzător și masaje. Înotul intens are, de asemenea, un efect negativ asupra părului.

Tratament – sunt testate efectele retinoizilor (derivați ai vitaminei A) și ale radiațiilor UV de tip A, această terapie este cunoscută sub numele de PUVA.

Terapia PUVA pentru psoriazis: alegerea unui regim adecvat [un studiu] => https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2448121/

Alopecie cicatricială

Este cauzată de infecții bacteriene, fungice și virale, cancer sau daune mecanice și fizice. Manifestări – în zona coroanei și în partea superioară a capului, apar pete cheli discrete, care arată ca niște pași în zăpadă și, prin urmare, sunt numiți așa.

Tratament – corticosteroizii au un efect benefic.

Chelie masculină și feminină – Alopecie androgenă

Alopecia androgenetică sau androgenă – așa-numita cădere exemplară a părului masculin și feminin – se numește așa din cauza modelului deja cunoscut – previzibil al „tiparului” căderii părului, marcat pe așa-numita scară Norwood la bărbați și scara Ludwig la femei.

Chelia cu model masculin este cea mai frecventă manifestare a căderii părului, afectând milioane de bărbați din întreaga lume. Cel mai adesea începe să se manifeste la sfârșitul anilor douăzeci sau începutul anilor treizeci din viața umană. Statisticile arată că fiecare al doilea bărbat după vârsta de 50 de ani suferă de alopecie.

Așa-numitul model sau model prin care părul din cap scade și astfel formează o linie tipică a părului de chelie este identic la majoritatea bărbaților. Căderea părului în partea de sus a capului, linia care se retrage de pe frunte sau așa-numitele colțuri de pe părțile laterale ale capului sunt frecvente.

Chelia masculină este ereditară. Aceasta înseamnă că, dacă cineva din familia ta suferă de această boală, este posibil să te afecteze și pe tine. Chelia cu model masculin se datorează geneticii de până la 90%.

Alopecia androgenică la femei

La fel cum această boală neplăcută poate afecta bărbații, poate afecta și femeile. Alopecia femei apare cel mai adesea sub forma așa-numitei subțiri difuze a părului. O manifestare tipică este scalpul translucid în locurile de pe scalp, respectiv. o cale subțire sau locuri în care firele de păr se divid.

Nu se știe dacă alopecia feminină este ereditară. Cauzele sale sunt mai puțin cunoscute. Cu toate acestea, apare de obicei după menopauză.

Simptomele alopeciei androgenice

  • Căderea excesivă a părului
  • Recuperarea redusă a creșterii părului
  • Miniaturizarea – părul original este de obicei înlocuit de un succesor mai mic, mai subțire. (mai jos în videoclip!)

Alopecia androgenă afectează aproape 30% dintre bărbați înainte de 30 de ani și 50% peste 50 de ani. 40% dintre femeile cu vârsta peste 50 de ani suferă de asemenea.

Cauzele alopeciei androgenice

Cauzele alopeciei androgenice până în prezent nu sunt clare, deși, așa cum sugerează și numele, se crede că include atât predispoziția hormonală (androgenă), cât și cea genetică.

„Dintre toți hormonii care afectează părul uman, androgenul are cel mai mare impact”.

Medicii consideră că creșterea nivelului de dihidrotestosteron (DHT) în corp și scalp este principala cauză a AGA. Dihidrotestosteronul este un derivat al testosteronului masculin care este responsabil pentru micșorarea foliculilor de păr de pe cap.

Testosteronul este transformat în DHT în organism de enzima de tip II 5-alfa reductază. Aceasta se găsește în glandele sebacee ale foliculilor de păr. Există o teorie răspândită conform căreia cauza micșorării foliculului de păr nu este cantitatea de testosteron din fluxul sanguin al corpului, ci nivelul de DHT, care se leagă de receptorii din foliculii de păr.

Ce este dihidrotestosteronul

La bărbați, hormonul DHT este foarte important în adolescență la maturizarea. DHT provoacă creșterea părului pe corp și față. Cu toate acestea, la vârste mai târzii, androgenii (în principal DHT) determină reducerea și contracția foliculilor de păr de pe cap.

De asemenea, multe femei se confruntă cu o cădere crescută a părului și subțierea capului în timpul sarcinii sau al menopauzei. Este din nou cauzată de o cantitate crescută de DHT la nivelul scalpului.

Cum afectează DHT părul?

Procesul de acțiune distructivă a DHT asupra părului și ciclul său pot fi descrise în mai multe etape:

  • Dihidrotestosteronul foarte activ se leagă de receptorii androgeni din foliculii de păr după derivatizare.
  • Acțiunea DHT micșorează ulterior foliculii, ceea ce are ca rezultat subțierea părului de pe cap, așa-numită miniaturizare.
  • Un astfel de folicul de păr deteriorat nu mai poate produce păr sănătos.

Procesul de miniaturizare poate dura câțiva ani. Cu acțiunea DHT, părul se transformă treptat în fire fine, incolore cu fiecare ciclu sau pur și simplu cade.

DHT și ciclul părului

Cu cât foliculul de păr rămâne mai mult în contact cu DHT, cu atât este mai extrudat și micșorat de acesta, ceea ce face ca părul produs să devină mai subțire, mai scurt și să-și piardă culoarea cu fiecare ciclu de păr. DHT crește, de asemenea, intensitatea căderii părului prin scurtarea ciclului părului și a fazei sale de creștere-anagenă și forțându-i să ajungă prematur la faza telogenă, ceea ce accelerează întregul proces distructiv. Căderea părului și căderea părului se remarcă astfel, deoarece într-un astfel de ciclu scurt de păr, vom avea mai mulți păruri care să cadă decât să crească.

Pe măsură ce foliculii de păr sunt obligați să ajungă mai repede la Telogen, Anagen (faza de creștere) devine mai scurt, ceea ce înseamnă că se pierd din ce în ce mai mult păr. Dacă nu începem cu tratamentul, acest proces continuă, foliculii se micșorează treptat și dispar în timp.

Prevenirea împotriva alopeciei androgenice

Pentru a atenua simptomele Alopeciei Androgenice, vă recomandăm să aveți grijă cu atenție și să respectați următoarele:

  • nu folosiți un uscător de păr prea fierbinte
  • Nu folosim perie pe părul umed
  • Colorarea frecventă a părului este, de asemenea, inadecvată, părul deteriorat nu trebuie deloc decolorat
  • Utilizarea excesivă a agrafelor dăunează și părului sau purtând păr codiță.

Puteți citi despre tratamentul alopeciei androgenice în articolul de mai jos.

Alopecia areata – esența bolii

Celulele foliculilor de păr se schimbă negativ, sistemul imunitar le consideră străine și începe să le distrugă. Prin urmare, alopecia areata este denumită boală autoimună. Globulele albe din sânge atacă fără milă celulele din foliculii de păr, părul încetează să crească și cade.

Ce se întâmplă în corpul nostru în timpul alopeciei zonei?

Sistemul imunitar vă protejează în mod normal corpul împotriva atacatorilor străini, cum ar fi virușii și bacteriile. Cu toate acestea, dacă suferiți de alopecie areata, sistemul imunitar va ataca accidental foliculii de păr – structurile din care crește părul. Astfel, foliculii se micșorează sau se micșorează într-o manieră distructivă și opresc formarea părului, ceea ce înseamnă că părul nou nu va mai crește după ce a căzut.

Alopecia areata nu este contagioasă și nu este afectată de dietă sau alimentație. Boala nu pune viața în pericol, ci este împovărătoare din punct de vedere emoțional.

Alopecia areata tratament

Distingem rulmenții fără păr în funcție de faptul că sunt sau nu cicatrici. În alopecia nerespectivă, există o șansă semnificativ mai mare ca alopecia să se poate vindeca complet și de revenire a părului. Corticosteroizii (topici și generali), retinoizii și radiațiile UVA sunt utilizate pentru tratamentul de rutină – dar toate aceste metode împovără corpul cu efecte secundare. Cea mai modernă metodă de tratare a alopeciei din ultimii ani este tratamentul cu laser cu excimeri. Este un tratament eficient și foarte rapid, care nu împovără corpul. Tratamentul are un efect pozitiv asupra unui procent ridicat de pacienți. Puteți aștepta cu nerăbdare o nouă creștere a părului în doar 6-8 săptămâni.

Tipuri de alopecie areata

Căderea limitată a părului se caracterizează prin depuneri cheli neinflamatorii în păr. Nu este o boală dureroasă și distingem patru tipuri de alopecie areata:

 

  • Tipul comun – durează trei ani și nu progresează la alopecie totală, apare la vârsta de 20 până la 40 de ani.
  • Tipul atopic – începe în copilărie și durează zece ani. Este adesea însoțită de astm, febră de fân sau eczeme atopice.
  • Tipul prehipertensiv – apare la familiile cu tensiune arterială crescută și afectează persoanele la o vârstă fragedă.
  • Tip combinat – această boală rară afectează pacienții cu vârsta peste 40 de ani și este însoțită de o boală a glandelor endocrine.

Persoanele afectate în acest mod încearcă să-și camufleze defectul purtând peruci și pătând rulmenți alopati. Căderea părului și a părului apare pe diferite părți ale corpului și, prin urmare, există mai multe tipuri.

  • Alopecia Areata menționată mai sus – insulele cu căderea părului,
  • Alopecia totalis – căderea completă a părului pe scalp,
  • Alopecia universalis – căderea completă a părului și părul pe tot corpul.

Ce cauzează alopecia areata?

Se arată că alopecia areata este cauzată de anomalii ale sistemului imunitar. Astfel, apar boli ale sistemului imunitar, care tinde să-și atace propriul corp. Drept urmare, sistemul imunitar atacă țesuturile specifice din corp. În alopecia areata, din motive necunoscute, sistemul imunitar atacă foliculii de păr și perturbă formarea normală a părului. Apariția acestei boli înainte de vârsta de trei ani este foarte rară.

Semne și simptome ale alopeciei areata

Alopecia areata este cel mai adesea asimptomatică, dar la unii pacienți (14%) poate provoca o senzație de arsură sau mâncărime în zona afectată.

Principalul simptom al alopeciei areata este căderea focală a părului. Părul cade de obicei în mici pete rotunde – depuneri pe scalp. Aceste locuri scăzute sunt de obicei de câțiva centimetri. Căderea părului poate apărea și pe alte părți ale corpului. Puteți observa primele smocuri de păr pe pernă sau la duș.

Căderea părului asociată cu alopecia areata este imprevizibilă și accidentală. Părul poate crește oricând și apoi poate cădea din nou. Gradul de cădere a părului și regresul variază foarte mult de la persoană la persoană. Alopecia areata poate fi, de asemenea, cauzată de alte tipuri de boli, inclusiv boli tiroidiene, lipsa valorilor nutriționale și stres.

Declanșatorii Alopeciei areata pot fi după cum urmează:

  • Dermatita atopica
  • 
Vitiligo
  • Boală tiroidiană
  • 
Boli vasculare
  • Sindromul Down
  • Tulburări psihiatrice – anxietate, tulburări de personalitate, depresie și tulburări paranoide
  • Evenimente de viață stresante în cele 6 luni înainte de apariția simptomelor

Studii genetice și epigenetice ale dermatitei atopice => https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5069938/

Alopecia areata poate fi clasificată:

  • Reticular – căderea părului este mai extinsă și petele se contopesc
  • Ophiasis – căderea părului este localizată pe părțile laterale și pe partea inferioară a spatelui scalpului
  • 
Alopecia totalis – 100% căderea părului pe cap
  • 
Alopeia universalis – căderea completă a părului și părul de pe corp

Cum este diagnosticată alopecia areata?

Numai căderea părului separată nu este suficientă pentru a diagnostica alopecia areata. Părul se poate dezvolta oricând și apoi poate cădea din nou. Gradul de cădere a părului și regresul variază foarte mult de la persoană la persoană.

Medicul dumneavoastră vă va evalua simptomele pentru a evalua dacă aveți alopecie areata. El o diagnostichează pur și simplu luând în considerare amploarea pierderii părului și examinând mai multe probe de păr la microscop. Medicul dumneavoastră poate efectua, de asemenea, o biopsie a scalpului pentru a exclude alte afecțiuni care cauzează căderea părului, inclusiv infecții fungice, cum ar fi tinea capitis. În timpul biopsiei, medicul îndepărtează o bucată mică de piele de pe scalp pentru analiză.

Testele de sânge pot fi efectuate dacă medicul dumneavoastră suspectează o altă boală autoimună. Medicul dumneavoastră va testa probabil prezența unuia sau mai multor anticorpi anormali. Dacă acești anticorpi se găsesc în sânge, de obicei înseamnă că aveți o boală autoimună.

Este contagios?

Alopecia areata nu este contagioasă. Este cauzat de atacarea și distrugerea sistemului imunitar a foliculilor de păr, provocând căderea părului. Această boală este cea mai frecventă la oamenii sănătoși.

Alopecia areata are tratament?

Alopecia areata apare atât la bărbați, cât și la femei de orice vârstă. Este cel mai frecvent la persoanele cu antecedente familiale de tulburări autoimune, cum ar fi diabetul de tip 1 sau artrita reumatoidă. Din păcate, tratamentul este încă problematic și boala este adesea rezistentă la terapie.

„Pentru multe persoane cu alopecie areata, îngroșătorii și balsamurile de păr sunt utile în special, deoarece căderea lor este de obicei doar temporară. Produsele de îngroșare a părului vin cu o soluție accesibilă, imediată și, în același timp, ameliorează stresul cauzat de situație, care poate contribui semnificativ la recuperare. ”

Alopecia areata poate duce la alte tipuri de cădere a părului:

  • Alopecia totală (pierderea totală părului).
  • Alopecia universalis (pierderea părului și a părului de pe tot corpul)

Alopecia totalis înseamnă căderea completă a părului pe cap, Alopecia universalis are ca rezultat pierderea completă a părului și părului pe tot corpul. Aceste forme de cădere a părului sunt cele mai vizibile și nu există încă un remediu pentru ele. Mulți pacienți care suferă de această formă de alopecie investesc în peruci și piese de păr.

Recomandat părului subțire:

Rezolvați părul subțire imediat! Un scalp vizibil dispare doar în câteva secunde.

Alopecie de tracțiune

Este rezultatul efortului fizic pe termen lung al părului. Alopecia de tracțiune se observă în principal la persoanele cu părul lung. Alopecia de tracțiune poate fi cauzată de purtarea anumitor coafuri de întindere a părului, parul împletit în cosițe sau coadă. Odată ce acești factori sunt eliminați la om, această formă de cădere a părului dispare de obicei.

Alopecia difuza

Există multe alte cauze ale căderii părului sau difuză subțierea a părului, de la anumite boli, dezechilibre hormonale, proprietăți ale pielii, până la consecințele medicației.

Dacă sunteți interesat de cauzele căderii părului, ar trebui să solicitați sfatul medicului dumneavoastră.

Alopecia tratament:

Tratamentul alopeciei

Alopecia și tratamentul acesteia sunt împărțite în tratament de susținere – unde vitaminele, oligoelementele, aminoacizii cu conținut de sulf și șampoanele adecvate (fără SLS, SLES, parabeni) sunt utilizate pentru curățarea profundă a scalpului. Tratament local, inclusiv iradiere cu surse UV. Tratamentul chirurgical este, de asemenea, recomandat pentru dizabilități de lungă durată.

Dacă începeți să aveți insule fară păr, asigurați-vă că nu încercați să camuflați acest inconvenient, ci căutați un dermatolog sau tricholog. Veți afla de la un specialist că utilizarea corticosteroizilor topici și a minoxidilului este benefică. Din păcate, această boală poate reveni după oprirea tratamentului. Metodele chirurgicale sunt utilizate în cazul în care părul sănătos este implantat în zona afectată – transplant de păr. În cazul alopeciei infecțioase, încercăm să eliminăm cauzele infecției cât mai curând posibil.

Metode de tratare a alopeciei androgenice

Pe piață există doar două medicamente complet aprobate, cu efecte dovedite împotriva căderii părului și a refacerii părului. În ciuda eficacității lor, acestea au însă numeroase efecte secundare nedorite.

Finasteridă

Finasterida este un inhibitor al DHTDHT blocker – care aparține unui grup de medicamente numite inhibitori de testosteron-5-alfa reductază. Ajută la încetinirea sau reducerea căderii părului și există o serie de cazuri specifice în care a contribuit la restabilirea creșterii părului la bărbați.

Din păcate, Finasteride este potrivit numai pentru bărbați. Ar trebui să fie evitat de femei, deoarece poate provoca vătămări grave copilului nenăscut. Finasterida aduce, de asemenea, o serie de efecte secundare nedorite, inclusiv impotența, pierderea libidoului, creșterea excesivă a părului în tot corpul, dureri severe și greață.

Citiți mai multe despre finasteridă >>

Minoxidil

Previne deteriorarea radicală și susține Anagen – faza de creștere a părului. Minoxidil perfuzează, de asemenea, pielea capului și oferă nutrienții necesari creșterii părului. Minoxidil a raportat până acum o serie de cazuri de regenerare a părului.

Minoxidilul este mult mai blând și mai plăcut de utilizat decât Finasterida. În același timp, pentru femeile care suferă de căderea părului, este cel mai potrivit. Există, de asemenea, mai multe efecte secundare observate, cum ar fi căderea temporară a părului datorată efectelor Minoxidil, care sunt necesare pentru a restabili un ciclu sănătos al părului. Cele mai frecvente efecte secundare ale Minoxidilului sunt legate de baza sa de propilen glicol, care poate provoca mâncărimi ale pielii, uscăciune și mătreață ulterioară atunci când este utilizat o perioadă lungă de timp.

Citiți mai multe despre minoxidil >>

Căderea focală a părului

Terapia cu ultraviolete este utilizată pentru căderea focală a părului. Trebuie avut grijă să se asigure un flux sanguin aprofundat către piele, ceea ce va reduce pierderea părului. Transplantarea propriului păr este eficient. Tratamentul medicamentos reduce intensitatea conversiei testosteronului (hormon sexual masculin), iar contraceptivele orale sunt utilizate la femei. Vă recomandăm vitamine potrivite pentru păr.

Respectarea principiilor nutriției raționale, utilizarea șampoanelor adecvate împotriva căderii părului (fără SLS și parabeni), eliminarea cauzelor daunelor mecanice și infecțioase, întărirea imunității și șederea regulată în aerul curat sunt întotdeauna valabile.

Tratamentul alopeciei areata

Deși nu există încă un tratament garantat pentru această boală, anumite tratamente pot ajuta părul să crească din nou și să prevină pierderea ulterioară a părului. La început, părul foarte fin și palid începe să crească, dar în timp, este posibil ca acesta să înceapă să se îngroașe și să-și recapete culoarea originală.

Un nume interesant numit Diphencyprone (DPC) a obținut rezultate interesante.

Studiile:

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6320486/

[2] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2800885/

Alopecia se poate vindeca!

În timpul unui studiu clinic al unei soluții dermice cu substanța activă difenilciclopropenonă la 41 de pacienți cu alopecie areata, s-a demonstrat o reluare semnificativă a creșterii părului în zonele afectate ale capului după 6 luni de tratament la mai mult de 40% dintre cei testați.

Efectele au persistat după 12 luni de tratament continuu la două treimi dintre pacienți.
Substanțe precum Minoxidil (Rogaine, Gettik) sau Finasteride sunt, de asemenea, utilizate pentru tratament, pentru a stimula creșterea părului.

Alte tratamente obișnuite includ injecții cu steroizi sau creme și unguente cu corticosteroizi. În unele cazuri, fotochimioterapia poate fi utilizată pentru a favoriza creșterea părului.

Fotochimioterapia este un tip de radioterapie care utilizează o combinație de terapie orală și lumină ultravioletă.

Tratament alternativ

Unele persoane cu alopecie zonei aleg terapii alternative pentru tratarea stării lor. Acestea pot include:

  • aromoterapie
  • acupunctură
  • suplimente pe bază de plante
  • vitamine

Majoritatea terapiilor alternative nu au fost testate în studiile clinice, astfel încât eficacitatea lor în tratamentul căderii părului este necunoscută.

Poveste: Combaterea unei boli moștenite numite alopecia areata

Toți bărbații din familia noastră au suferit de o boală neplăcută numită alopecia areata. Este o boală autoimună în care corpul își atacă propriii foliculi de păr, iar părul începe să cadă. Genetica joacă, de asemenea, un rol important și, din moment ce bunicul, tatăl și frații săi au suferit de această boală, nu am făcut excepție. Această boală m-a bântuit încă de la vârsta de 16 ani, când mi s-au format linii cu părul în retragere. De când eram adolescent, colegii mei și-au batut joc de mine. Îmi spuneau porecle ca bărbat chel, cap chel și altele asemenea. Am încercat să nu arăt că mă deranjează. La urma urmei, un actor ca Bruce Willis nu are mult păr dar asta nu îi ia din carisma și femeile tot sunt încă atrase de el. În mintea mea, totuși, am visat la păr ca și alți colegi de clasă.

Alopecia areata este o boală ca oricare alta!

Nu se poate și nu este un motiv de rușine pentru o boală. De-a lungul anilor, starea mea s-a înrăutățit și, când am împlinit 27 de ani, doar câteva fire de păr au rămas pe capul meu. Am încercat mai multe proceduri disponibile și medicamente care promiteau că părul meu va crește într-un ritm ușor. Singurul lucru care s-a întâmplat a fost înroșirea pielii, care a fost adesea însoțită de arsură și disconfort. Nici unguente și tablete nu m-au ajutat. Nici doctorul nu m-a putut ajuta cu această problemă.

Am încercat toate soluțiile disponibile …

O cunoștință mi-a recomandat sa ma tund foarte scurt. Nu mi-a plăcut prea mult ideea și am purtat o luptă internă până când am decis să-mi pun părul fals pe cap. Și rezultatul? Am simțit că este o batjocură a integrității mele. Parul fie a căzut, fie când am folosit mai mult adeziv, nu am mai putut să o dau jos și, în cele din urmă, mi-a lăsat pete lipicioase pe piele. Mi-am spus că această cale nu e bună. Am căutat pe internet alte soluții disponibile.

Am început să mă gândesc și la transplanturile de păr. Cu toate acestea, frica mea de injecții și operație m-a oprit și de la găndu de așa ceva. O altă soluție a fost un agent de îndesire a părului. În prima faza, am cumpărat unul de la un anumit brand . Mi-a plăcut această soluție mult mai mult decât o tunsoare foarte scurtă și mi s-a părut mai naturală. Cu toate acestea, fibrele achiziționate au început să elibereze vopsea după câteva ore. Am încercat să găsesc un brand mai bun cu rezultate mai bune. Apoi am gasit fibrele de îndesire Gettik.

„Aplicarea a fost foarte simplă, tot ce trebuia să faci era să scuturi recipientul și să-l toarni pe zonele cu păr rar.”

Dar ceea ce m-a surprins cel mai mult a fost efectul natural. Nu arăta ca un spray de păr, ci păr adevărat. Fixatorul durează pe cap aproape toată ziua și efectul pare natural. Din moment ce știu că, din cauza geneticii mele, nu voi avea niciodată păr natural gros, fibrele Gettik mi-au dat încrederea pierdută și posibilitatea de a mă bucura de senzația de păr natural gros și fără un scalp translucid.

După ce am fost diagnosticat cu alopecia areata, m-am luptat cu căderea părului mai mult de zece ani, găsind în cele din urmă cea mai potrivită soluție non-chirurgicală pentru mine.

Rezolvați părul subțire în câteva secunde! Un scalp vizibil dispare imediat.

Cele mai populare articole

ulei de ricin pentru păr
Căderea părului

Miracolul uleiului de ricin și efectele sale asupra părului

Uleiul de ricin crește fluxul sanguin la nivelul scalpului, favorizând astfel aspectul sănătos al părului și creșterea acestuia. Dacă îl folosești doar o dată pe lună, poți îmbunătății creșterea părului de până la cinci ori mai mult decât în mod normal. Uleiul de ricin poate hidrata scalpul uscat și iritat. Cu proprietățile sale antibacteriene și antifungice, uleiul de ricin reduce formarea mătreții și a bolilor inflamatorii.

Read More »
mască de păr
Căderea părului

6 cele mai populare măști de păr pe care trebuie să le încerci

Părul nostru suportă în mod regulat mult stres și tensiune din cauza coafării, a styling-ului, a tratamentelor chimice, dar suferă și din cauza stilului nostru de viață nesănătos. Adesea îl neglijăm și nu-i furnizăm la fel de multe vitamine și minerale ca și corpului nostru. Nu îi dăm ingredientele de care are nevoie doar cu utilizarea șamponului, ci este nevoie de mai mult decât atât. Acel mai mult poate fi, de exemplu, utilizarea unei măști de păr.

Read More »
ulei de argan pentru par
Căderea părului

Ulei de argan pentru par

Uleiul de argan, extras din arborele de argan marocan, este numit și „aurul lichid”, datorită gamei largi de beneficii pe care le oferă. Pe lângă faptul că vă va oferi o piele moale, netedă și cu aspect mai tânăr, folosirea uleiului de argan pe păr vă poate schimba viața acestuia. În Africa, oamenii folosesc acest ulei de secole. Există multe moduri în care uleiul poate fi benefic pentru părul tău, dar una dintre cele mai mari probleme pe care le poate rezolva este creșterea părului.

Read More »
Sampon impotriva caderii parului
Căderea părului

Ce nu ne spune nimeni despre șampon împotriva căderii părului

Subiectele despre păr sunt încă relevante în stilul de viață actual. Stresul sau un stil de viață prost se reflectă aproape întotdeauna pe părul nostru. Acestea schimbă „aspectul” dincolo de recunoaștere și avem nevoie brusc de un șampon anti-cădere a părului, medicamente sau vitamine, activatori și alte produse care ne pot ajuta cu aspectul inestetic al părului. În articol vom vorbi despre ce șampon împotriva căderii părului este potrivit și, dimpotrivă, ce ingrediente din produsele cosmetice sunt mai bine de evitat.

Read More »
Șampon pentru creșterea părului
Cresterea parului

Șampon pentru creșterea părului

Internetul este plin de diverse sfaturi și trucuri despre cum să alegeți șamponul potrivit și eficient care poate sprijini creșterea sănătoasă a părului și sănătatea scalpului. Există mai multe opțiuni, mărci recomandate, sfaturi pentru rețete acasă, dar cum să alegi cea mai fiabilă soluție pentru părul tău?

Read More »